Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordgyors Internet Explorer – a Microsoft nem kér belőle

Dotkom

Rekordgyors Internet Explorer – a Microsoft nem kér belőle

Egy Google pluginnel jóval gördülékenyebbé válhat az IE8 használata. Redmond mégsem örül.

Chrome Frame névre hallgat a keresőóriás programozói által fejlesztett plugin. A múlt héten bemutatott kiegészítő a még mindig legnagyobb piaci részesedéssel bíró – de folyamatosan teret vesztő – Internet Explorer 8 Javascript motorját hivatott „felturbózni”. Drámai, akár tízszeres teljesítménynövekedés is elérhető bizonyos körülmények között. A SunSpider Javascript benchmarkja szerint a Chrome Frame-mel 9,6-szor gyorsabbá vált az IE8, mint anélkül.

Mit jelent ez? Azt, hogy a Google kiegészítést telepítve a redmondi böngésző – a Javascript futtatások tekintetében – majdnem pontosan ugyanolyan fürgévé vált, mint a Google Chrome browser. Ez utóbbi egyik előnye pont a gyorsaság: a minimalista kezelőfelület mellett felhasználói a gyors böngészési élményt favorizálják.

Nem meglepő módon a Microsoft nem örült ennek a fejlesztésnek. A Seattle mellett székelő amerikai óriásvállalat arra intette minden felhasználóját, hogy ne telepítsék a plugint, vagy biztonsági rést nyitnak az IE8-on. Redmond szerint a kiegészítéssel kevésbé biztonságossá válik az Internet Explorer, mivel ezáltal megnőhet az ártó szándékú behatolási kísérletek lehetőségeinek száma. A Microsoft szerint a plugin installálását követően az IE8-at is fenyegethetik a Chrome biztonsági hibái.

Nem hagyta válasz nélkül a Google legnagyobb riválisa állítását. Reakciójuk szerint a Chrome Frame valóban korai fázisban van, de fejlesztése során végig törekedtek a maximális sebesség és biztonságosság elérésére. Sőt, még azt a fricskát is megengedték maguknak, hogy kijelentsék: kifejezetten az olyan elavult és a standardoknak nem megfelelő böngészőket akarják felruházni jobb képességekkel, mint amilyen az Internet Explorer.

„Inkább olyan modern és webes standardoknak megfelelő böngészők választására bátorítjuk a felhasználókat, mint a Firefox, a Safari, az Opera vagy a Google Chrome, mintsem hogy plugint telepítsenek. De azok, akik ragaszkodnak a megszokott rendszerhez, használhatják a Google Chrome Frame-t, ami kifejezetten a nagyobb teljesítmény és az erős biztonsági jellemzők használatára lett tervezve, és nagyobb választási lehetőséget biztosít mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára.” – olvasható a közleményben – „A website-ok Google Chrome Frame-mel való megnyitásával a Google Chrome biztonsági funkcióinak előnyeit élvezhetik az Internet Explorer felhasználói. Erős jelszóhalász és malware elleni védelmet (ami az IE6-ból kimaradt), robosztus homokozó (sandbox)-technológiát nyújtunk és védelmet a napok alatt szétterjedő online fenyegetések felbukkanása ellen.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés