Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszorul az USA-ból és Európából a Lenovo

Dotkom

Kiszorul az USA-ból és Európából a Lenovo

Az amerikai és az európai kereslet csökkenését okolja a kínai Lenovo Ltd, a világ harmadik legnagyobb pc-gyártója azért, hogy immáron a harmadik egymást követő negyedévben volt kénytelen veszteségről beszámolni.

A társaság 16 millió dollár hiánnyal zárta üzleti évének júniusban végződött első negyedét, szemben az egy évvel korábbi, 110 milliót meghaladó profittal. Az árbevétel 3,46 milliárd dollárra csökkent a tavalyi 4,21 milliárdról. A hongkongi tőzsde befektetői nagyon rossz néven vették, hogy a cégvezetés szerint a következő hónapokban sem fog lényegesen javulni a vállalat teljesítménye, pedig hazai pályáján, Kínában lendületbe hozta a gazdaságot a kormány négyezermilliárd jüanos (586 milliárd dollár) ösztönző csomagja. A Lenovo részvényei majdnem hét százalékot vesztettek értékükből e jövőkép nyilvánosságra hozatala után.

A vállalat Kínában 1,67 milliárd dollár árbevételt ért el április-júniusban, ami kicsit több a tavalyinál, ám az USA-ban és Európában 31 százalékkal, 1,31 milliárd dollárra esett forgalma. A cég elbocsátja 2500 tengerentúli alkalmazottját, amitől 300 millió dolláros megtakarítást vár, és a következő három évben 8500 boltot nyit Kína vidéki területein. Emellett 15 olyan új számítógépet mutatnak be, amelyek ára nem haladja meg a 3500 jüant (500 dollár). Miután az állam 13 százalékos ártámogatást ad a vidéki települések elektronikai cikkeket vásárló fogyasztóinak, ez az ár megfelelőnek tűnik a szegényebb lakosság megnyeréséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés