Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leggyakrabban azt írják be a Microsoft keresőjébe, hogy Google

Dotkom

A leggyakrabban azt írják be a Microsoft keresőjébe, hogy Google

A Google kifejezésre kerestek rá a legtöbbször a Microsoft Live Search nevű honlapjának a látogatói az előző hónap során.

Úgy tűnik, a Microsoft nem tudja eléggé elsietni a keresőoldalának az átalakítását. A Hitwise elemzőcég adatai szerint a redmondi cég Live keresőoldalának látogatói közül a legtöbben a Google kifejezésre mutató linkekre voltak kíváncsiak márciusban. Az összes keresés egy százalékával a leggyakrabban keresett szavak listáján első helyet szerzett amerikai cégnév mögött egy másik, szintén keresőoldalt üzemeltető vállalat neve, a Yahoo szerezte meg a második helyet. A Yahoo, Yahoo.com, Google, Google.com kifejezések az összes keresések közel három százalékát tették ki a Microsoft honlapján.

A többi keresőoldal látogatóira a Microsoft oldalának felhasználóinál kevésbé jellemző az elvágyódás. A Google látogatói ugyanis az esetek kevesebb, mint fél, a Yahoo látogatói pedig valamivel több, mint egy százalékában írták keresők neveit a keresőablakba. A Hitwise felmérésének az adatai alapján azt sem lehet kizárni, hogy az internetezők kicsit meg vannak zavarodva mostanában és mindenhova azt írják, hogy Google, mivel a Google keresőoldalán a tízedik leggyakrabban keresett szó, szintén a Google volt.

A Microsoft mindenesetre jelentős átalakításokat tervez a keresőjének a működésében, fejleszteni kívánja az oldalon a többszavas keresésekkel elérhető eredményeket, és az is elképzelhető, hogy új nevet adnak majd a terméküknek. Mike Nichols a keresőoldal vezetője egy korábbi interjúban elismerte, hogy idáig nem sikerült meggyőzniük a felhasználókat arról, hogy érdemes kipróbálniuk a honlapot. A Hitwise vizsgálatának eredményeit ezúttal nem kommentálta a redmondi cég.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés