Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IVSZ Kiáltványa a versenyképes magyar gazdaságért

Dotkom

Az IVSZ Kiáltványa a versenyképes magyar gazdaságért

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2009. április 21-én megtartott éves közgyűlésén egy kiáltványt fogalmazott meg, melyet az IVSZ elnöksége és a tagságból is számosan aláírtak.

A “Kiáltvány a versenyképes magyar gazdaságért” az IKT szektor szerepét és feladatait veszi sorra a magyar gazdaság jelenlegi kihívásainak kezelésében. Az IKT szektor éves bevétele 2500 milliárd forint, ám katalizátor szerepénél fogva jóval nagyobb hatása van a gazdaságélénkítésre a foglalkoztatás növelésétől kezdve a közszolgáltatás modernizálásán át a hosszú távú versenyképesség megteremtéséig.

Az IVSZ a Digitális Gazdaság feltételeinek megteremtésében látja a gazdasági kilábalás és fellendülés egyik útját, amely magában foglalja többek között egy új generációs IKT infrastruktúra létrehozását, az IKT technológiák iránti bizalomépítést, a kutatás-fejlesztés és a munkaerő képzés megerősítését, valamint a hatékony vállalkozási környezet megteremtését.

Az IVSZ kiáltványát eljuttatta a miniszterelnöknek, a részletes akcióterv kidolgozásában az IVSZ a kormányzat együttműködését kéri.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés