Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már most indul a karácsonyi LCD-tévé-hullám

Dotkom

Már most indul a karácsonyi LCD-tévé-hullám

Még az ünnepek előtt jönnek az újdonságok.

A Sony Corp. bejelentette, hogy még a karácsonyi vásárlói roham előtt bemutatja a világ legvékonyabb LCD-tévéjét. Az egyméteres képátlójú modell 9,9 milliméter vékony lesz, ára 490 ezer jen (4500) dollár körül várható Japánban. A Sony emellett kétszeresére, 240 kép/másodpercre tévéi képfrissítését, vagyis az éles szemű néző akár a teniszlabda mozgását is követheti a sportközvetítések során.

A japán gyártó tapasztalatai szerint a lassuló világgazdasági növekedés alig érinti az LCD-tévék piacát. Ezért teljesülhet a társaságnak az a terve, hogy a 2009 márciusában végződő üzleti évben 17 millió készüléket adjon el.

A dél-koreai LG Electronics bluetooth-csatlakozóval ellátott LCD- és plazmatévék piacra dobását tervezi Európában. A vezeték nélküli kapcsolat segítségével például megnézhetők a képernyőn a mobiltelefonnal felvett képek vagy drótmentes kapcsolat létesíthető a néző fejhallgatója és a tévékészülék között.

Az újdonság kiegészíti a tévék egy részének USB-csatlakozóját, amellyel akár MP3-lejátszóvá alakítható a nappalit uraló tévé. Más érdés persze, hogy mi értelme van ennek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés