Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eladja horvát leányát a Synergon

Dotkom

Eladja horvát leányát a Synergon

A Synergon értékesíti horvát leányvállalatában, a SPAN d.o.o-ban fennálló, 68,11 százalékos befolyást biztosító részesedését – olvasható a BÉt-en megjelent közleményben.

A Synergon a mai napon szerződést kötött a Span társasággal, mint vevővel a Synergon Span d.o.o.-ban fennálló 68,11 százalék mértékű részesedésének eladásáról. Az adásvételi szerződés aláírásáig a horvát leányvállalat maradéktalanul visszafizette a Synergon által a korábbi években nyújtott valamennyi tagi hitelt és kamatait, amelynek eredményeként 766 895 dollár folyt be a Synergon-hoz, amelyen kívül további 5 millió horvát kunának megfelelő euróösszeg kerül vételárként megfizetésre a Synergon részére 3 munkanapon belül. Az üzletrész eladása az értékesítésre kerülő leányvállalati részesedés 2007. I. negyedévi könyv szerinti értékét alapul véve mintegy 30 millió forint összegű pénzügyi nyereséget jelent a társaság részére.

A horvát leányvállalat – azt követően, hogy a Synergon 2000-től kezdődően megszerezte a fenti részesedést – nem tudott tartósan nyereséges működést produkálni. A horvátországi piac, méreténél fogva sem tette lehetővé hogy a Span mutatói a Synergon által elvárt mértékben növekedjenek, sőt, a leányvállalat folyamatos anyavállalati finanszírozásra szorult és a Synergon csoportszintű veszteségének egyik állandó forrásává vált. A fentiekre és a korlátozott horvátországi piaci lehetőségekre tekintettel a Synergon a Span menedzsmentjével szorosan együttműködve olyan kivásárlási megoldást dolgozott ki, amely biztosította egyrészt azt, hogy a Synergon maradéktalanul hozzájuthasson a horvát leányvállalattal szemben régóta fennálló teljes kintlévőségéhez, másrészt pedig azt is, hogy a Synergon végül a mostani tranzakción nyereséget realizálva értékesíthesse részesedését. A tranzakció eredményeként befolyó, 300 millió forintot meghaladó mértékű készpénz tovább erősíti a hitelektől egyébként is mentes anyavállalat likviditását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés