Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bankká válik a Vodafone?

Dotkom

Bankká válik a Vodafone?

Egyes fejlődő országokban banki funkciók ellátására vállalkozik a Vodafone.

Arun Sarin, a Vodafone vezére a világgazdasági gondok ellenére el van ragadtatva a vállalata előtt álló lehetőségektől – derül ki a BBC-nek adott interjújából. Az érett piacokon, Európában és az Egyesült Államokban a szolgáltatási paletta bővítésével – leginkább internet-hozzáférés nyújtásával – akar előrenyomulni a cég, míg a feltörekvő országokban és a harmadik világban még a mennyiségi növekedésen van a hangsúly.

Ugyanakkor a szegényebb országokban az utóbbi időben egy olyan lehetőség is megnyílt a telefoncég előtt, amire máshol nem gondolna. Ott, ahol az emberek többségének nincs bankszámlája és nem használ ATM pénzkiadó automatát, a mobiltelefon-számla sok esetben helyettesítheti ezeket.

A Vodafone-shopokon keresztül pénzátutalásokat lehet végezni. Bemegy a dolgozó az egyik ilyen boltba, ott hagyja az elküldeni szándékozott összeget, cserébe kap egy pinkódot. Ezt elküldi sms-ben annak, akinek a pénzt szánja, aki betér a hozzá legközelebbi Vodafon-shopba, és a pinkód megadásával felveszi a pénzt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés