Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tévénézés útközben – ez a jelen

Dotkom

Tévénézés útközben – ez a jelen

A dél-koreai LG Electronics legújabb technológiai fejlesztése a gyártó szerint a digitális televíziózás szélesebb körű elterjedését segíti. A Las Vegasban bemutatásra kerülő készülék használója fél szemét akár út közben is a tévé képernyőjén tarthatja.

A Mobile Pedestrian Handheld (MPH – mobil gyalogos kéziszámítógép) elnevezésű chip a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásáron mutatkozik be az érdeklődők előtt, gyártója pedig nem kevesebbet vár tőle, minthogy jelentősen megnövelje a mobil digitális televíziózás ázsióját az Egyesült Államokban. A szerkezet segítségével laptopokon, mobiltelefonokon és navigációs készülékeken keresztül is hozzáférhetők lesznek a digitális műsorszórással közvetített élő adások, akár 90 km/h-s sebesség utazósebesség mellett is.

Az MPH-technológiára történő átállás az LG szerint azért olcsóbb, mint riválisai, mert az adás közvetítésére a csatornák által már megvásárolt, azaz használatban lévő sávszélességet használja. A társaság becslése szerint az észak-amerikai mobil televíziózás piaca 2009-ben egyharmadával nőhet, elérve a 3,2 milliárd dolláros évi forgalmat is. Ez a folyamat már idén megkezdődik, hiszen a szövetségi törvények értelmében a műsorszolgáltatóknak legkésőbb 2009 februárjáig országszerte át kell állniuk digitális műsorszórásra. Az LG számításai alapján a mobiltévék piaca ennek hatására 2008-ban megduplázódik majd.

Az elemzők azonban figyelmeztetnek: a mobiltelevízió csak egy kis szegmensét adja a digitális televíziózás piacának, azaz a fejlesztés – még ha be is igazolódnak az LG számításai – nem eredményez majd szignifikáns bevételnövekedést a cég számára, annak ellenére, hogy piaci presztízsét jelentősen növelheti a 7,5 milliárd dolláros beruházás.

A dél-koreiai társaság azonban arra számít, hogy az MPH népszerűsége megdobja majd a mobil termékei iránti keresletet is – azaz nőhet a cég mobiltelefonjai, autós navigációs eszközei és notebookjai iránti kereslet, amennyiben az Egyesült Államokban az MPH-t választják a mobiltelevíziózás sztenderd chipjének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés