Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iDTV a televíziózás jövője

Dotkom

Az iDTV a televíziózás jövője

Az idei IFA többségében olyan készülékeket vonultat fel, amelyekbe integrált digitális TV-hangolókat építettek. A bemutatott termékek alapján azt gondolhatnánk, a digitális szolgáltatások elérése egyre könnyebbé válhat a jövőben.

Az IFÁ-n a nagyágyúk, mint a Samsung, a Panasonic és az LG olyan készülékekkel állt elő, amelyek az úgynevezett iDTV kategóriába tartoznak – olyan integrált digitális TV-k, amelyek nem igényelnek set-top boxot a digitális adások vételéhez, hiszen a digitális hangolót eleve beépítették magába a készülékbe.

A Samsung M8 LCD TV-jébe beépítettek egy mpeg4-es dekódert, amely lehetővé teszi a földi sugárzású HD-tartalmak vételét, de a hasonló iDTV-k többsége is tartalmaz HD-tunert. A Toshiba nagy meglepetést okozott az IFÁ-n bemutatott hardwaré-vel, amely chipben egyesítette a digitális tv-vevőt és a tuner-kártyát, ezzel jelentősen lecsökkentve a digitális TV adások vételéhez szükséges technológia méretét. Idővel ezek chipek alapvető tartozékai lehetnek a LCD monitoroknak, tévéknek, laptopoknak, sőt, akár a mobiltetfonoknak is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés