Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új lapostévék: az óriás és a kaméleon

Dotkom

Új lapostévék: az óriás és a kaméleon

Németországban az IFA technológiai expo keretein belül a héten bemutatták a legújabb szórakoztató-elektronikai újdonságokat. A következő hónapok során piacra kerülő kütyük tervezésében minden gyártó nagy hangsúlyt fektetett a dizájnra.

A Philips által piacra dobott új TV, az Aurea például kaméleon-szerű keretével felveszi a képernyőn mutatott kép domináns színét, gombjait pedig elrejtették a szem elől. A gombok korszakának végét jelzi az Apple új iPodja is, a most piacra dobott iPod Touch. A szórakoztató elektronika tervezésekor mára nemcsak a termék megfelelő működése elsődleges szempont, hanem annak kivitelezése is ugyanolyan fontossá vált.

A lapostelevíziók között azonban továbbra is a leglényegesebb szempont a borítás alatti technológiai háttér. A tévék piacán az idei hívószavak a 1080p és 24p – mindkét szám a képminőséget meghatározására hivatott. Az 1080p a kép felbontását (1920 x 1080 pixel), és a FULL HD minőséget jelöl. A 24p a moziélmény minőségének otthoni újrateremtését lehetővé tevő, másodpercenként 24 képkocka levetítésére alkalmas technológiát jelöli. Az ilyen TV-k pontosan olyan sebességgel játsszák le a filmet, ahogy azt rögzítették, tárolták és moziban vetítették, ellentétben a videó 25 kocka/másodperces vetítési sebességével.

A méret is lényeges szempont az szórakoztató elektronikai eszközök közötti választás során. A Sharp által kiállított 70 000 fontos LCD televízió 274 cm-es képátmérőjével messze viszi a prímet a tévék között. A fizikai tárhely mérete azonban csökkenő tendenciát mutat, hiszen a Panasonic és a Toshiba által piacra dobott digitális kamerákhoz járó 32 Gb-os és 16 Gb-os tárkapacitás – ami 13088, 5 megapixeles kép, illetve 8000 dal tárolására alkalmas – nem nagyobb egy postai bélyegzőnél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés