Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondot okoz a sebtében kiadott Windows fix

Dotkom

Gondot okoz a sebtében kiadott Windows fix

Gyorsan, de nem hibátlanul dolgozott Redmond egy kritikus hiba javításán.

Amint arról a minap írtunk, a múlt pénteken fedezték fel a Windows-ban ismert animált kurzorok kezeléséhez (Animated Cursor Handling) kapcsolódó biztonsági rést; illetve azt, hogy ezt már kihasználják az Interneten keresztül. Vasárnap megjelent az első olyan féreg is, a Fubalca, amely ezt a biztonsági rést használja terjedéséhez. Éppen ezért a Microsoft kedden bejelentette: még a héten elérhetővé teszi a hibát javító frissítést; a sietség okaként a nyilvános kihasználást jelölte meg a vállalat, a gyors kiadás pedig a patch tesztelésének a vártnál hamarabbi befejezésével vált lehetővé.

Nos, úgy látszik, hogy a tesztelés azért érhetett véget hamarabb, mert nem volt kellően alapos. Szerdán megjelent ugyan a javítás, ám néhány felhasználónak problémát okozott az amúgy kritikus kockázatúnak minősített frissítés, az alkalmazásba vételt követően. Nem várt jelenségre azok az internetezők panaszkodtak, akik a Realtek Semiconductor hang- és hálózati eszközeit használják. Ezek a hardverelemek a frissítést követően teljesen működésképtelenné váltak – az update eltávolítását követően azonban ismét használhatóvá lettek.

A Microsoft tájékoztatása szerint a hangprobléma azokon a Windows XP-s PC-ken lép fel, amelyek a Realtek HD Audio Control Paneljét feltelepítetten tartalmazzák. A patch installálása után az alkalmazás nem fog elindulni többé, és a Windows hibaüzenetet küld a felhasználójának, közölte a redmondi szoftveróriás (erről bővebben itt). Ugyanakkor hálózati problémákról nem kapott még panaszt a vállalat.

Időközben a Mozilla is előrukkolni látszik egy javítással: az alapítvány saját hatáskörén belül szünteti meg a sebezhetőség jelentette kockázatot. Az animált kurzorok problémája ugyanis nem csak az Internet Explorert, hanem a Firefoxot is érintette, ismerte el Mike Schröpfer, a Mozilla egyik alelnöke. Az imént említett frissítés nemsokára napvilágot láthat, jelenleg még folynak az ezzel kapcsolatos vizsgálatok, közölte a Mozilla embere.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés