Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft saját antivírusa nem elég jó

Dotkom

A Microsoft saját antivírusa nem elég jó

Egy független kutatócég szerint a Live Onecare nem képes teljes védelemre.

A múlt hét végén jelentette be a Virus Bulletin, hogy 15 különböző antivírus szoftvercsomag tesztje után arra az eredményre jutottak: a Microsoft Live Onecare 1.5 (a McAfee Virusscan Enterprise 8.1i-vel, a G DATA Antiviruskit 2007 v17.0.6353-mal és a Norman Viruscontrol v5.90-nel együtt) nem volt képes tökéletes eredményre. A brit Oxfordshire-beli, IT-biztonsággal foglalkozó kutatók kifejezetten az üzleti környezetre, Windows Vista alá készített alkalmazásokat vizsgálták tesztjükben.

Mindössze egyetlen dolgot kellett megvalósítania azoknak az antivírus programoknak, amelyek sikeresen átmentek a teszten: a kutatók által összegyűjtött, az Interneten jelenleg is fellelhető, terjedő digitális kártevők mindegyikét meg kellett tudniuk állítani. Az észlelést ráadásul úgy kellett véghezvinniük a szoftvereknek, hogy ahhoz nem adhattak fals pozitív (azaz téves) riasztást. Ezt a lécet nem tudta átugrani a Microsoft fejlesztette Live Onecare.

John Hawes, a Virus Bulletin technikai tanácsadója szerint a Windows Vista kiadásának többször is bekövetkezett csúszása mellett a fejlesztőknek nincsen mentsége a termékek hiányosságaira. „Az óránkénti frissítések napjaiban mindig meglepő és csalódást keltő látni az ismertebb termékeket, amint nem kapják el az összes vírust.” – nyilatkozott a szakértő. Hawes megerősítette azokat az ismereteket, miszerint a Vista sem létezhet kiegészítő biztonsági termékek nélkül, hiába lett ez minden idők legbiztonságosabb Microsoft asztali operációs rendszere.

Úgy tűnik, a McAfee-nek volt kibúvója a balul sikerült teszt miatt: Joe Telafici, a cég egyik alelnöke azzal indokolta a cég szoftverének gyenge teljesítményét, hogy – állítása szerint – a VB nem használta a legfrissebb antivírus frissítést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés