Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyire fontos nekünk az adatmentés?

Dotkom

Mennyire fontos nekünk az adatmentés?

Magyarok és az adatvédelem.

A Symantec tegnap este online sajtókonferencián (webcast) ismertette annak a kutatásnak az eredményeit, amelyet a cég magyarországi képviseletének megbízásából a BellResearch végzett a Symantec/Veritas termékek használatáról a száznál több személyi számítógépet működtető magyarországi gazdálkodó szervezetek és intézmények körében. A 2006 harmadik negyedévében folytatott kutatás fókuszában a jelentős IT infrastruktúrával rendelkező magyarországi szervezetek álltak.

A három vizsgált kérdéskör egyike a Symantec/Veritas illetve a konkurens termékek használata volt az adatmentés és –visszaállítás, a magas rendelkezésre állás, a tárolóerőforrás-kezelés és konfigurációs felügyelet valamint a teljesítmény-felügyelet, teljesítményhangolás területén. Az IT kiadásokon belül a cégek jellemzően nagyobb arányban költenek az első három területre, mint az intézmények. A teljesítmény-felügyelet és hangolásra azonban egyenlő arányban figyelnek erre az üzleti és intézményi szféra szervezetei. A kutatás kitért még a szervezetek kapcsolódó IT infrastruktúrája és a fenti 4 területhez kapcsolódó kiadások volumenére és a Symantec és Veritas egyesülésének ismeretére, megítélésére.

A telefonos kvantitatív kutatás célcsoportjába a 100 vagy annál több PC-vel rendelkező gazdálkodó szervezetek és költségvetési intézmények tartoztak, amelyek a Symantec célcsoportját képezhetik a vizsgált termékkategóriákban. Az intézmények esetében az adatfelvételbe csak az általános központi közigazgatás, középfokú oktatás, felsőfokú oktatás, fekvőbeteg-ellátás, egyéb egészségügy tevékenységcsoportba tartozó szervezeteket vonták be.

A célcsoportban használt mintegy 21 ezer szerver fele kritikus szervernek számít, 63%-a Windows platformot használ, az egyéb hálózati operációs rendszerek aránya 20% alatti. A szegmens IT kiadásai között kiemelkedő helyen áll a megbízható mentés és visszaállításra, valamint a rendelkezésre állásra fordított összeg, az összes IT kiadás közel egynegyedét ilyen célokra fordítják a vizsgált szervezetek, és az IT rendszer működése szempontjából 47 százalék tartja legfontosabbnak az elérhetőséget.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés