Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb akvizíció a jogosultságkezelési piacon

Dotkom

Újabb akvizíció a jogosultságkezelési piacon

A Sun a Neogent felvásárlásával a jogosultságkezelési piacon erősíti szerepét és bővíti termékkínálatát.

A Sun Microsystems és a Neogent kötelező érvényű megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Sun megvásárolja a jogosultságkezelési szolgáltatások automatizálásával foglalkozó Neogentet. A vállalat ezzel a lépésével vállalati ügyfeleit célozza, akik a Neogent rendszer beállítási automatizációs eszköztára segítségével nagyságrendekkel felgyorsíthatják a jogosultságkezelési megoldások bevezetését, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik költségeiket. A felvásárlás révén olyan fix áras, „dobozos” jogosultságkezelő termékek jelennek meg a piacon, amelyek tipizálhatók, kiszámíthatóan működnek és jelentősen csökkentik a rendszerbeállítás időigényét. A Sun egyébként a jogosultságkezelésben nemzetközileg is elismert, hiszen világszerte több milliárd felhasználó jogosultságkezelését látják el a Sun jogosultságkezelő termékei.

A közelmúltban a Gartner piackutató cég a felhasználói jogosultságkezelési megoldások piacának 2006/1. félévre vonatkozó jelentésében a Sun-t a piacvezetői pozícióba sorolta. A legutóbbi, 2006 augusztusában közzé tett Gartner elemzés szerint a User Provisioning szoftver eladásából származó bevétel alapján a Sun a 23,7 százalékos piaci részesedésével piacvezető, és egyben a terület legdinamikusabban fejlődő cége (43,2 százalékos növekedés 2005-ben az előző évhez képest).

Az akvizícióval a vállalat egy lépéssel közelebb hozta azt a jövőképét, miszerint a hálózat maga a számítógép; ez a szellem lebeg egyébként a világ legfontosabb piacait működtető technológiák kifejlesztése során mindvégig a fejlesztők feje felett. A vállalat által elnevezett korszak, a Participation Age pedig egy jóval jövőbemutatóbb filozófián, a közösségépítésen és az innováció megosztásán alapul.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés