Connect with us

Hirdetés

technokrata

Berendezések olcsó távvezérlése a GPRS révén

Dotkom

Berendezések olcsó távvezérlése a GPRS révén

Optimális megoldás bányászat, víztisztító művek, olaj- és gázvezetékek, világító tornyok, szivattyúállomások, jegy- és pénzkiadó automaták, forgalomirányítás, időjárási mérőállomások, és a decentralizált energiatermelés és -elosztás területeire.

Az olcsó és gyors GPRS-adatátvitelen (General Packet Radio Services) alapuló két távvezérlő rendszert fejlesztett ki a Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata. Az egyszerű távvezérlési célokat szolgáló Sinaut Micro kommunikációs rendszer a Simatic S7-200 mikrovezérlőre, az MD720-3 GSM/GPSR modemre, valamint a Sinaut Micro SC nevű OPC-szerverre épül. Szerverenként maximum 256 vezérlő segítségével több ezer külső állomás köthető össze rádiókapcsolatban a központi irányító állomással. Nagyobb, Simatic S7-300 és S7 400 vezérlésekre épülő automatizálási rendszerek távfelügyeletére a Sinaut MD740-1 kommunikációs rendszer kínálkozik, amely ethernet-csatlakozással, GPRS rádiómodemmel, VPN (Virtual Private Network) útválasztóval ás tűzfallal van felszerelve.

Mindkét új rendszerben lehetséges a GPRS-állomások közötti kereszt-kommunikáció.

A Siemens új telecontrol-rendszerei a vezetéknélküli alkalmazások gazdag választékára alkalmasak a bányászat, víztisztító művek, olaj- és gázvezetékek, világító tornyok, szivattyúállomások jegy- és pénzkiadó automaták, forgalomirányítás, időjárási mérőállomások, és a decentralizált energiatermelés és -elosztás (szélerőművek, napelem-telepek, távhő) területein. Eddig a GSM-technikát alkalmazták a központ és a távoli állomások között, mégpedig vagy állandó, drága bérelt összeköttetésen, vagy központilag ütemezett, de időveszteséggel járó pont-pont kapcsolat-felépítések és -leépítések útján. A GPRS akár nyolcszorta gyorsabb átvitelt tesz lehetővé, és a kapcsolat egész idő alatt kvázi online maradhat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés