Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanó akkumulátorok, elveszett notebookok

Dotkom

Robbanó akkumulátorok, elveszett notebookok

A repülésbiztonság előtérbe kerülése több hátrányos hatással is jár(t) a hordozható számítógépek felhasználóira nézve.

Már többször is hírt adtunk arról, hogy bizonyos Sony akkumulátorok szériahibával kerültek le a gyártósorokról, és így több milliós visszahívási projekteket voltak kénytelenek meghirdetni az ezeket felhasználó forgalmazók. Az eset a legsúlyosabban a Dellt érintette, melynek több mint 4 millió notebookja tartalmazta, tartalmazza a hibás energiaforrásokat; de az Apple is hasonló cipőben jár. Steve Jobs vállalata 1,8 milliónyi akkumulátort szeretne visszakapni, amelyek mind a Sony hibás sorozatából kerültek a Macintosh számítógépekbe. Sőt, nemrég még a Matsushita (Panasonic) is hasonló akcióba kezdett, hogy 6 ezer hibás akkumulátort le tudjon cserélni.

A Sony eddig minden esetben vállalta: anyagi segítséget nyújt a pórul járt vállalatoknak, hogy azok finanszírozni tudják csereprogramjaik előre be nem tervezett költségeit. Ez azonban a távol-keleti óriásvállalatot is komolyan érinti; becslések szerint ugyanis valahol 170 és 260 millió dollár között helyezkedik el az az összeg, amit a Sony-nak bevételeiből erre kell fordítania.

Mindezek mellett eddig kevés szó esett a történet igazi veszteseiről: a notebookok tulajdonosairól. A túlhevülés, felrobbanás veszélye mellett ugyanis nemcsak hogy szembe kell nézniük az akkumulátorcsere nehézségeivel, de más korlátozások is érik őket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés