Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP növelte részesedését

Dotkom

A HP növelte részesedését

A vállalat közzétette 2006 III. negyedévi eredményeit.

A HP nyilvánosságra hozta 2006. július 31-én zárt harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 21,9 milliárd dollár nettó értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 5 – az árfolyamhatást korrigálva pedig 6 – százalékkal magasabb a 2005 harmadik negyedévi értéknél. A HP GAAP szerinti üzemi eredménye 1,5 milliárd dollárt tett ki, GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 48 dollárcent volt a harmadik negyedévben – szemben a 12 hónappal korábbi 3 centtel. A 2005 harmadik negyedévére vonatkozó GAAP szerinti pénzügyi adatok egy adókorrekció hatását is figyelembe veszik, amely abból eredt, hogy a HP az érintett időszakban 14,5 milliárd dollár külföldön realizált eredményből származó készpénzt repatriált.

A vállalat nem GAAP szerinti üzemi eredménye 1,7 milliárd dollárt tett ki, nem GAAP szerint számított, korrigált EPS-értéke pedig 52 dollárcentet ért el a harmadik negyedévben – 2005 harmadik negyedévében 36 cent volt ez az érték. A nem GAAP szerinti korrigált adatok nem tartalmazzák a 108 millió dollár (részvényenként 4 cent), elsősorban a megvásárolt immateriális javak amortizációjából eredő, adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót. A GAAP szerinti és nem GAAP szerinti pénzügyi adatok csak a vizsgált pénzügyi időszakra nézve tartalmaznak részvényalapú kompenzációs kiadásokat.

„Ismét stabil negyedévet tudhatunk magunk mögött. Árbevételünk és nyereséghányadunk nőtt és cash flownk is egészségesen alakult” – nyilatkozta Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Anélkül sikerült növelnünk részesedésünket, hogy ennek a nyereséghányad látta volna kárát, és továbbra is jó ütemben haladunk a hosszú távú tervek teljesítése felé. Mindez harmadik negyedévi eredményeinken és javuló negyedik negyedévi kilátásainkon is látható.”

Régió szerinti megoszlásban az alábbiak szerint alakult a HP árbevétele 2005 és 2006 harmadik negyedéve között: Észak-, Közép- és Dél-Amerika – 8 százalékos növekedés 9,7 milliárd dollárra; EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) – 2 százalékos bővülés 8,4 milliárd dollárra; Ázsia és a csendes-óceáni térség – 7 százalékos növekedés 3,8 milliárd dollárra. Az árfolyamhatást korrigálva az amerikai térségben 7, az EMEA-régióban 3, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 8 százalékkal nőtt a HP árbevétele 2005 harmadik negyedéve óta.

Finanszírozási Szolgáltatások (HPFS)
A szervezet 519 millió dolláros árbevétele 6 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi szintnél. A finanszírozási volumen 10 százalékkal nőtt, a nettó eszközállomány pedig 4 százalékkal bővült 2005 harmadik negyedéve óta. Az üzemi eredmény 35 millió dollár volt a harmadik negyedévben – ez az árbevétel 6,7 százalékának felel meg, és kevesebb az egy évvel korábbi 58 millió dolláros értéknél (az árbevétel 11,9 százaléka).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés