Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly pénzek a Windows-hibák felfedezőinek

Dotkom

Komoly pénzek a Windows-hibák felfedezőinek

10 ezer amerikai dollár ütheti annak a markát, aki biztonsági hibát fedez fel az operációs rendszerben – ám a cehet nem a Microsoft állja.

Egyes fejlesztők a hibakeresés nehéz és sokáig tartó folyamatát azzal tudják leegyszerűsíteni és megrövidíteni, hogy előre meghatározott összeget fizetnek ki azoknak a programozóknak, IT-biztonsággal foglalkozó szakértőknek – tulajdonképpen bárkinek -, akik egy, a bejelentés pillanatáig dokumentálatlan hibára bukkannak szoftverükben. Így tesz például a Mozilla Foundation is, mely szervezet minden egyes új Mozilla vagy Firefox hiányosság után 500 dollárt utal a felfedező bankszámlájára.

A Microsoft mindeddig tartózkodott hasonló kezdeményezés bevezetésétől; s a már említett 10 ezer dolláros díj sem Redmond ötlete volt. A Verisign leányvállalata, az IT-biztonsági kutatásokkal foglalkozó Idefense jelentette be „Quarterly Hacking Challenge” névre hallgató projektjét, melynek keretei között ebben a negyedévben a cég bárkinek kifizeti a fenti összeget, aki kritikus biztonsági hibára akad a redmondi operációs rendszerében. Egész pontosan akkor utalnak, ha a felfedező bejelentéséből kritikus minősítésű besorolást kapott közlés születik a Microsoft Security Bulletinen. Legfőbb feltétel, hogy 2006. március 31-ének éjféléig beérkezzen a jelentés, olvasható az oldalon.

Az egyelőre nem világos, hogy egy ilyen kezdeményezést miért nem a Microsoft lépett meg, illetve hogy mi haszna van ebből az Idefense-nek – mindenesetre a lehetőség bárki számára adott, az alábbi linken keresztül élni is lehet vele.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés