Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Symantec kiterjeszti vírusvédelmét a hordozható eszközökre

Dotkom

A Symantec kiterjeszti vírusvédelmét a hordozható eszközökre

A Symantec bejelentette a Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 alkalmazás megjelentetését, amely átfogó védelmet nyújt a vírusokkal szemben a vezetékes kapcsolat nélküli Palm OS, Microsoft Windows Mobile és Pocket PC felületek számára.

Az alkalmazás a vállalati eszközök számára biztosít védelmet, megóvva őket a kártékony kódoktól, amelyek világhálóról, e-maileken keresztül, Wi-Fi kapcsolat során, illetve Bluetooth vagy infraportos adatátvitel során töltődnek le az eszközökre. Az IT-cégek a Symantec Client Security-t a Symantec System Center konzollal használó, új konfigurációs kezelési rendszer segítségével a teljes vállalati védelmet továbbfejleszthetik, és nagyobb mértékben kontrollálhatják a vezetékes kapcsolat nélküli eszközökön tárolt adatok védelmét.

„A vezeték nélküli technológia megváltoztatta az üzleti élet működését, hiszen a mobilis dolgozók számára folyamatos hozzáférést biztosít az ügyvitellel kapcsolatos alkalmazásokhoz és adatokhoz” – mondta Sarah Hicks, a Symantec mobil és vezeték nélküli alkalmazásaiért felelős helyettes elnöke. „Miközben ez a rugalmasság növeli a hatékonyságot, bonyolulttá teszi a helyzetet, és növeli a kockázatot, mivel a vezeték nélküli eszközök váltak a hackerek új célpontjává, rajtuk keresztül jutnak be a vállalati hálózatba. A díjnyertes vírusvédelmi rendszerünk egy központi adatkezelő konzolon keresztül útját állja az új vírustámadásnak, és teljes védelmet biztosít a vállalatok számára” – magyarázta Hicks.

A mobil eszközök védelmében való elkötelezettségéért a Symantec megkapta a 2006 Mobility Awardot. A díjat a Mobile Trax szaktanácsadó és kutató cég ítéli oda a legkiválóbb mobil és vezeték nélküli adatátviteli termékeknek és szolgáltatásoknak.

A Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 lehetővé teszi a mobil adatkezelés védelmét az eszközökön, valós időben felismeri az esetleges biztonsági fenyegetettséget, és figyelmeztet a veszélyre. Rugalmas, igény szerinti, menetrendszerű és automatikus felismerési lehetőséget biztosít, naprakész vírusfelismerést a Wireless LiveUpdate víruseltávolítón keresztül, valamint helyreállítja, illetve törli a vírusos fájlokat. A 3.5-ös verzióval a Symantec System Center konzollal feljavított Symantec Client Security felhasználói könnyen telepíthetnek kiegészítő programokat a konfigurációk kezeléséhez és a mobil eszközöket érintő házirend végrehajtásához. A segédprogram a Windows Smartphone kivételével minden Windows Mobile felület számára elérhető, ezen felül minden PocketPC és Palm OS felülettel is használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés