Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google Ocean: felfedezhetővé váltak a tengerek

Dotkom

Google Ocean: felfedezhetővé váltak a tengerek

A Google elindította a Google Earth kiegészítőjét, aminek a Google Ocean nevet adta. Ezentúl már a tengereket is megvizsgálhatja bárki, de akár még a Marsra is el lehet jutni, illetve GPS készülékre is letölthetővé vált az alkalmazás.

Az új funkcióval a felhasználóknak lehetőségük lesz víz alatti vulkánokat körbeúszni, videókat nézni a tengerészek életéről, de lehetőség van még hajótörésekről olvasni, valamint történelmi óceánkutatásokról lehet nézni kiadatlan felvételeket, mindezt akár otthonról. A Föld felszínének több mint 70 százalékát víz borítja, amit most akár már részletesen is meg lehet figyelni.

A Google Earth ami műholdas képeknek, térképeknek és információknak a kombinációja, lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy körbejárja az utcákat és városokat világszerte. A programot hozzávetőlegesen 500 milliószor töltötték le 2005 óta.

A Google Ocean programot tengerkutatók és tanácsadók segítségével hozták létre. A tengereken kívül azonban ezentúl időben is lesz lehetőség utazni. Meg lehet nézni, hogy hogyan épültek a németországi futballstadionok, amiket a 2006-os világbajnokságra építettek, illetve a Csád-tó kiszáradása is nyomon követhető, ahogy a montanai Grinnell gleccser olvadása is.   

A felhasználók továbbá egy kattintással a Mars bolygón lehetnek ahol, nagyfelbontású és háromdimenziós képet tekinthetnek meg a vörös égitestről. A program letölthető a GPS készülékekre, ahol be lehet jelölni a bicikliző, túrázó és gyalogos utakat – olvasható a Telegraph-on.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés