Connect with us

Hirdetés

technokrata

Naponta félmillió megfertőzött PC

Dotkom

Naponta félmillió megfertőzött PC

Szédületes tempóban nőtt tavaly az áldozatul esett számítógépek száma.

A Panda Security legújabb, éves statisztikája szerint nagyjából félmillió számítógépet fertőztek meg a botok 2007-ben – napi szinten. A szakemberek óvatosságra intenek mindenkit, hiszen a legújabb adatok szerint az ilyen fertőzésveszélyes helyzetek gyakorlatilag kikerülhetetlenek.

A világon minden tizedik számítógép tagja egy botnetnek, ami riasztó adat. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy ez a nagyjából 10%-nyi PC (illetve a belőlük álló „zombihálózat”) felelős a spamek 85%-áért, nem kell hozzá túl nagy fantázia, hogy belássuk: a helyzet elképesztő mértékben romolhat.

„Az emberek hamis biztonságérzetbe ringatják magukat.” kommentálta a helyzetet Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „Sem a fertőzés, sem a következmények nem túl látványosak, így sokan azt mondhatják: az én gépem tiszta. Közben pedig már most csaknem belefulladunk a spambe, pedig a legtöbb botnet csak félgőzzel, vagy egyáltalán nem megy.”

A botok üzemeltetői a háttérben működnek, és a legnagyobb ajánlatot tevőre várnak; egy jó ajánlat esetén pedig néhány gombnyomás, és PC-k százezrei, rosszabb esetben akár milliói kezdik ontani a spamet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés