Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alcatel-Sun: mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyabban

Dotkom

Alcatel-Sun: mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyabban

A két cég elkötelezetten támogatja a nyílt informatikára épülő, gazdaságos kommunikációs platformokat. Az együttműködés középpontjában az AdvancedTCA, a Solaris 10, a Linux és az integrációs szolgáltatások állnak.

Az Alcatel és a Sun Microsystems bejelentette, hogy jelentős együttműködési megállapodást írtak alá. A partnerség célja az Alcatel által jelenleg kínált, számítógépes eszközökre épülő mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyságának további javítása. A partnerségi megállapodás összhangban áll az Alcatel új generációs, informatikai alapú, a távközlési megoldások fejlesztésére irányuló nemzetközi programjával, melyet a cég ez év februárjában tett közzé. Emellett a Sun elkötelezettségét is bizonyítja a távközlési piac és az AdvancedTCA specifikáció iránt.

Az Alcatel piacvezető, új generációs mobilhálózatának (Mobile NGN) híváskiszolgálói megoldásához a Sun szolgáltatói szintű Netra szervereit használja. Az Alcatel 5020 SoftSwitch termék- és szolgáltatáscsoporthoz tartozó híváskiszolgáló Észak-Amerika, Európa és Ázsia kereskedelmi forgalmat bonyolító hálózataiban már jelenleg is számos helyen működik. Mindezek mellett az Alcatel a Sun szolgáltatói szintű szervertechnológiáját az 5020 SoftSwitch megoldás részeként vezetékes hálózatok VoIP-alkalmazásaihoz is használja. A Sun-technológia, továbbá, a távközlési óriás intelligens hálózati szolgáltatásokat támogató nyílt szolgáltatási platformjában (OSP for IN) is megtalálható. Az OSP for IN szolgáltatásokhoz a Sun, a Customer Ready Systems nevű programjának keretében megoldásintegrációs szolgáltatásokat is nyújt.

A megállapodás kutatási-fejlesztési együttműködést is magában foglal, amely a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálók és operációs rendszerek terén szerzett jártasságára, valamint a Netra AdvancedTCA kártyakivitelű blade platformjára és nyílt szabványú rendszereire alapozva lehetővé kívánja tenni a Sun UltraSPARC és AMD Opteron processzorok használatát a távközlési szolgáltatók elvárásainak megfelelően megerősített Solaris 10 és Linux operációs rendszereken. A fejlesztői munka kezdetben azokra az Alcatel-megoldásokra irányul, amelyek már most is a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálótechnológiáját és operációs rendszereit alkalmazzák.

Az együttműködés jól beleillik az Alcatel azon tervébe, hogy egy átfogó, informatikai platformokból és köztesszoftverekből álló távközlési keretrendszert alakítson ki, a különböző piaci szegmensek szolgáltatói elvárásainak megfelelően megerősített Solaris vagy Linux operációs rendszerrel, AdvancedTCA pengekiszolgálókkal vagy rackbe építhető szerverekkel. Az év korábbi bejelentésének megfelelően ez a rugalmas és nyílt keretrendszer fokozatosan fog megjelenni az Alcatel alaphálózati megoldásainak teljes választékában, gazdaságos megoldásokhoz juttatva ezáltal a szolgáltatókat.

A több évre szóló megállapodás értelmében a Sun-t kiemelt szerep illeti meg az Alcatel új generációs, informatikára épülő, alaphálózati kommunikációs megoldásainak platformszállítójaként és rendszerintegrátoraként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés