Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magasszintű állami kitüntetés a HP Magyarország vezérigazgatójának

Dotkom

Magasszintű állami kitüntetés a HP Magyarország vezérigazgatójának

Több évtizedes tevékenységéért, aktív, kiterjedt társadalmi szerepvállalásáért kapta.

Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából a Magyar Köztársaság Elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Dr. Beck Györgynek, a HP Magyarország vezérigazgatójának. Az elismerést, amelyet a gazdasági és közlekedési miniszter kezdeményezett, az informatika, illetve a tudásalapú társadalom hazai fejlesztéséért folytatott több évtizedes tevékenységéért, aktív, kiterjedt társadalmi szerepvállalásáért kapta.

Dr. Beck György 2002. óta a HP Magyarország vezérigazgatója, előtte a HP-val egyesült Compaq Magyarország, azt megelőzően pedig a Compaq-ba olvadó Digital Magyarország vezetője volt.

A matematikus végzettségű szakember pályakezdőként hazai informatikai vállalatoknál dolgozott szoftverfejlesztőként, majd 1990-ben egyik alapító tagja volt a Digital Magyarországnak.

Főállása mellett számos szakmai szervezet vezető tisztségviselője: többek között az Informatikai Érdekegyeztető Fórum elnöke, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnökségi tagja, a Menedzserek Országos Szövetségének elnökségi tagja.
Mindezen szakmai megbízatások mellett részt vesz többek között a Móra Ferenc Könyvkiadó Felügyelő Bizottságának munkájában is, több egyetem, így a Budapesti Műszaki Főiskola, a BME, a Testnevelési Egyetem és a Szegedi József Attila Tudományegyetem Társadalmi Szenátusának tagja. A Vízilabda Szövetség alelnöke, több szakmai lap szerkesztőbizottsági tagja.

Dr. Beck György nős, három gyermek édesapja. Szabadidejét családjával, vízilabdázással és olvasással tölti.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés