Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tízéves futamidejű outsourcing üzlet

Dotkom

Tízéves futamidejű outsourcing üzlet

A HP 236 millió dollár értékű globális IT-szolgáltatási szerződést nyert el az Avago Technologies-től.

Az Avago Technologies 236 millió dollár értékű szerződést írt alá a HP-val globális informatikai és üzemeltetési szolgáltatások nyújtására.

A 10 éves szerződés értelmében az Avago a HP-t bízza meg informatikai outsourcing-partnerként alkalmazásai, szerverei és végfelhasználói munkahelyei üzemeltetésével, valamint a kapcsolódó IT helpdesk szolgáltatások nyújtásával.

Az Avago Technologies a világ legnagyobb, magánkézben lévő félvezetőgyártó vállalata. Sokféle analóg, vegyes (analóg/digitális) és optoelektronikai komponenst illetve alrendszert szállít több ezer gyártóvállalat részére szerte a világon. 2005-ben vált függetlenné, amikor a Kohlberg Kravis Roberts és a Silver Lake Partners megvásárolta.

A szerződés értelmében a HP alacsonyabb költségszinten működő, rugalmas és skálázható környezetté alakítja az Avago IT-infrastruktúráját és alkalmazásait. A projektben alkalmazott szolgáltatásalapú modell a HP Alkalmazkodó Nagyvállalat (Adaptive Enterprise) stratégiáját tükrözi. Az alkalmazkodó nagyvállalatoknál az informatika támogatja az üzleti célkitűzéseket és elősegíti azok teljesülését, így ezek a cégek gyorsabban tudnak előnyt kovácsolni a piaci körülmények változásából.

„A HP-vel kötött partnerkapcsolat keretében megtervezett stratégiai outsourcing-megoldás javítja reagálókészségünket és versenyképesebbé teszi költséggazdálkodásunkat” – mutatott rá Eugene Lau, az Avago Technologies informatikai vezérigazgató-helyettese. „Emellett az is a HP mellett szólt, hogy más szállítókkal ellentétben vállalta az Avago önálló IT kapacitásának kiépítésére szabott szoros, 2006. nyár végi határidőt.”

A következő néhány hónapban a HP üzembe helyezi az Avago egyedi üzleti követelményeihez igazított, új IT-alkalmazásokat és az új infrastruktúrát. A környezetben központi szerepet játszik majd az az alkalmazás-struktúra, amelyet a HP az Oracle Corp. és a Satyam Computer Services Ltd. szakemberei közösen építenek fel az Oracle E-Business Suite nagyvállalati moduljaiból. Az IT-infrastruktúra valamennyi eleme arra optimalizált, hogy az Avago a maximális hatékonyságot szem előtt tartva egyszerűsíthesse és ésszerűsíthesse fontos üzleti folyamatait.

A HP üzemelteti és támogatja majd az Avago IT-infrastruktúráját, beleértve a szerver- és tárolóeszközöket, a helyi és távoli beszédcélú és adatátviteli hálózatokat, a hardverbeszerzést és az eszközgazdálkodási feladatokat is. A végfelhasználói együttműködés és a 6500 fős csapat produktivitásának javítása érdekében az Avago a HP munkahelyi végfelhasználói megoldásportfóliójának (End-User Workplace Solutions) asztali, képalkotási és nyomtatási, üzenetátviteli, együttműködési és Service Desk megoldásait telepíti környezetében.

Az Avago a HP bérleti és pénzügyi eszközgazdálkodási szolgáltatásaira támaszkodva egyszerűsíti informatikai életciklus-kezelését, mérsékli kockázatait és gyorsítja IT-beruházásai megtérülését.

A HP elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Indiában, Malajziában és Szingapúrban) működő globális szolgáltatási központjaiból fogja támogatni az új IT-alkalmazásokat és ‑infrastruktúrát, mivel az Avago dolgozóinak és érdekeltségeinek nagy százaléka is ebben a régióban található.

„Az IT-környezet ésszerűsítésével hozzásegítjük az Avagót a költségcsökkentéshez, a rugalmasabb és a skálázhatóbb működéshez, illetve ezen keresztül versenypozíciója javításához” – jelentette ki Marc Schwarz, a HP Managed Services alelnöke. „Kapcsolatunk kitűnően példázza, milyen előnyökre számíthatnak azok a vállalatok, amelyek IT-szolgáltatási szükségleteik kielégítését teljes egészében a HP-ra bízzák.”

A HP számára nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is kulcsfontosságú terület az outsourcing: a hazai üzemeltetési üzletág mintegy 10 ezer asztali számítógépet és 800 SAP munkahelyet üzemeltet. A HP legnagyobb magyarországi outsourcing ügyfele a MOL Rt., amellyel 2005-ben kötött három éves outsourcing szerződést: E korszerű, hatékonyság növelő megoldás révén a MOL számítástechnikai eszközparkja egy meghatározott részének üzemeltetési feladatait átadta a HP-nak, mely azt szolgáltatásként végzi a jövőben a megbízó részére. A megállapodás révén a MOL költséghatékonyabb módon, használhatja korszerű informatikai eszközeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés