Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jól ment idén a Novellnek

Dotkom

Jól ment idén a Novellnek

A Novell minden kiemelt területén jelentős növekedést ért el a 2008-as pénzügyi évben az előző év azonos időszakához képest: Linux (+38%), Biztonság (+15%) és Rendszerfelügyelet (+15%) területeken egyaránt

A Novell 2008-as teljes pénzügyi évére vonatkozóan A Novell 2008. október 31-én lezárult 2008-as pénzügyi évében a vállalat árbevétele elérte a 957 millió amerikai dollárt, míg a 2007-es pénzügyi évben ez a bevétel nettó 932 millió dollár volt.  A vállalat működési eredménye a 2008-as teljes pénzügyi évben 5 millió dollár volt, az előző év azonos időszakában realizált 56 millió dollár működési veszteséggel szemben. 

A nem GAAP szerinti működési eredmény a teljes 2008-as pénzügyi évben 97 millió dollárt tett ki, míg az előző év azonos időszakát 46 millió dolláros nem GAAP szerinti működési eredmény jellemezte. A nem GAAP szerinti nettó eredmény a teljes 2008-as pénzügyi évre 93 millió dollárt, illetve részvényenként 0,27 dollárt ért el. A 2007-es pénzügyi évben a nem GAAP szerinti nettó eredmény 66 millió dollár, illetve részvényenként 0,19 dollár volt.

A Novell teljes 2008-as pénzügyi évében a termékbevétel 8%-kal nőtt, ami a szolgáltatásokból származó árbevétel csökkenését is ellensúlyozta, így közel 3%-kal nőtt a teljes árbevétel a 2007-es teljes pénzügyi évhez képest. A Novell 129 millió dollár termékbevételt ért el a nyílt forráskódú platformmegoldások értékesítéséből, amelyből 120 millió dollárt a Linux platformtermékek tesznek ki, ez 38%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A személyazonosság-kezelési és biztonság-felügyeleti megoldásokból származó termékbevétel 137 millió dollárt tett ki, amelyből a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékek értékesítése 124 millió dollárt eredményezett. Ez 15%-os növekedést eredményezett az előző évhez képest.

A rendszer- és erőforrás-felügyeleti megoldások értékesítéséből 170 millió dollár bevétel származott, ami szintén 15%-os növekedést mutat az előző évhez képest.

A Novell 2008-as pénzügyi évének negyedik negyedére vonatkozóan A 2008-as év negyedik negyedévében a termékbevétel 6%-kal nőtt. A Novell 36 millió dollár termékbevételt ért el a nyílt forráskódú platformmegoldások értékesítéséből, amelyből 33 millió dollárt a Linux platformtermékek tesznek ki, ami 33%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A személyazonosság-kezelési és biztonság-felügyeleti megoldásokból származó termékbevétel 37 millió dollárt tett ki, amelyből a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékek értékesítése 35 millió dollárt eredményezett. Ez 11%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. A rendszer- és erőforrás-felügyeleti megoldások értékesítéséből 45 millió dollár bevétel származott, ami 15%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A csoportmunka-megoldások értékesítéséből származó árbevétel 92 millió dollár, ami 6%-kal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés