Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle felvásárolja a TimesTent

Dotkom

Az Oracle felvásárolja a TimesTent

A lépéssel az Oracle még nagyobb szeletet hasít ki a memóriában működő adatbázisok piacából.

Az Oracle és a valós idejű adatkezelő szoftvereiről ismert TimesTen Inc. bejelentette a TimesTen felvásárlására irányuló végleges szerződés megkötését. Az ügylet várhatóan 2005. július végére zárul le a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével és az egyéb szokásos feltételek teljesítésével.

A TimesTen köztesszoftvereinek esemény-, tranzakció- és adatkezelő szolgáltatásai szilárd alapot biztosítanak a távközlési és hálózati szolgáltatók, az értékpapír-kereskedők és más ágazatok számára egyre nélkülözhetetlenebb teljesítménykritikus alkalmazásokhoz. A TimesTen szoftverinfrastruktúráján jelenleg működő megoldások olyan rendkívül nagy feldolgozási teljesítményt igénylő tevékenységeket szolgálnak ki, mint például a valós idejű számlázás, a tőzsdei rendszerek, a híváskezelő központok, a légitársaságok utasforgalmi rendszerei, stb.

„A TimesTen technológiái természetes módon egészítik ki adatbázis-kezelőnk és az Oracle Fusion köztesszoftver lehetőségeit.” – jelentette ki Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős vezető alelnöke. „Így távközlési és pénzügyi szolgáltató, illetve egyéb ügyfeleinknek olyan tranzakciós rendszereket kínálhatunk, amelyekkel éjjel-nappal pillanatok alatt és üzemkiesés nélkül elérhetők a vállalat létfontosságú adatai.”

A TimesTen nemzetközi ügyfélkörébe tartozik többek között az Amdocs, az Aspect Communications, az Avaya, a Cisco Systems, az Ericsson, a JP Morgan, a Lucent, a NEC, a Nokia, a Sprint és a United Airlines.

„Ezzel a lépéssel ügyfeleink nyernek a legtöbbet.” – hangsúlyozta Jim Groff, a TimesTen vezérigazgatója. „Nagy részük már eleve Oracle-rendszereket használ. Megoldásainkat az Oracle piacvezető adatbázis-kezelőjével és köztesszoftvereivel párosítva rendkívül alacsony válaszidejű, méretrugalmas, teherbíró és biztonságos rendszereket építhetünk ki.”

Mendelsohn szerint: „A TimesTen és az Oracle szabványokra épülő technológiái már számos felhasználónknál működnek egymás mellett. A TimesTen biztosítja a memóriában történő gyorsítótárazást, míg az Oracle szállítja a vállalat teljes adatbázis-infrastruktúráját. A TimesTen adatbázis-kezelője, amely az adatokat a memóriában tárolja, már most zökkenőmentesen együttműködik az Oracle-adatbázisokkal, így teljes körű megoldást nyújtunk ügyfeleinknek.”

„A rendkívül gyors adatkezelést és lekérdezéseket biztosító olyan adatbázisos technológiák, amelyek egyúttal az adatok redundanciájáról és épségéről is gondoskodnak, szinte már alapkövetelménynek számítanak a távközlésben és a pénzügyi szolgáltatóknál (különösen a kereskedőrendszereknél), de egyre fontosabbá válnak az olyan nagy elosztott adatkezelő környezetekben is, mint a logisztikai vagy készletgazdálkodási rendszerek, illetve a számítóhálóba szervezett alkalmazáskiszolgálók.” – mutatott rá Carl Olofson, az IDC információkezelő és adatintegrációs szoftverekért felelős kutatási igazgatója. „A TimesTen már évek óta biztosítja ezeket a megoldásokat. A cég felvásárlásával az Oracle termékeibe integrálva kínálhatja ügyfeleinek ezeket az előnyös funkciókat és szolgáltatásokat.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés