Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell: az iparág legjobb alkalmazásbiztonsági megoldásai Linuxra

Dotkom

Novell: az iparág legjobb alkalmazásbiztonsági megoldásai Linuxra

A Novell felvásárolta az Immunix vállalatot – az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma elérhető leghatékonyabb és legkönnyebben használható Linux alkalmazásbiztonsági rendszer.

Az új termék Novell AppArmor powered by Immunix néven fog megjelenni, és mind a Linux operációs rendszert, mind pedig az alkalmazásokat védi a külső vagy belső támadásoktól, vírusoktól és rosszindulatú kódoktól. Ennek eredményeként a vállalatok megvédhetik kulcsfontosságú céges adataikat, és csökkenthetik hálózat-felügyeleti költségeiket.

A Novell AppArmor proaktív biztonsági megoldása úgy csökkenti a sürgős, reaktív hibajavítások számát, hogy a támadásokat még azelőtt megállítja, mielőtt azok hatást gyakorolhatnának a rendszerre. Ennek köszönhetően a hibajavítás ütemezhető karbantartási tevékenységgé válhat, nem pedig szükséghelyzeti megoldássá. Az AppArmor előre meghatározott biztonsági házirend csomagokat kínál népszerű alkalmazásokhoz, például a Web és az e-mail elérésekhez, távoli bejelentkezéshez, valamint olyan varázslókat, amelyek leegyszerűsítik az egyéni biztonsági házirendek létrehozását és telepítését. A beépített jelentéskészítési és figyelmeztető szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az informatikai szakemberek gyorsan és könnyen biztosítsák a biztonsági szabályozásoknak való megfelelést, valamint behatolás esetén azonnali értesítést kapjanak.

Mint ismeretes, a Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 volt az első kereskedelmi Linux disztribúció, amely a Security Enhanced Linux (SELinux) támogatására készült, és megkapta az Evaluation Assurance Level 4+ (EAL4+) tanúsítványt.

Az oregoni Portlandben, 1998-ban alapított Immunix közreműködött a Linux kernel biztonsági szerkezetének kifejlesztésében, és szoros kapcsolatban áll a Linux fejlesztői közösséggel. „A biztonság a szenvedélyünk, nemcsak a szakmánk. Mérnökeink nagy mennyiségű és igen speciális számítástechnikai szaktudást fektettek be az Immunix kiszolgáló-alapú Linux biztonságtechnológiájának létrehozása során” – nyilatkozta Crispin Cowan, az Immunix műszaki vezetője és társalapítója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés