Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG a FÁK piacaira készül

Dotkom

Az LG a FÁK piacaira készül

Az LG Electronics a múlt év végén alapította meg oroszországi K+F központját a szentpétervári egyetemen.

Az LG Electronics agresszíven tör előre az oroszországi és a FÁK tagállamainak mobiltelefon piacán. Az LG nagy erőbedobással vett részt a legnagyobb FÁK-beli informatikai és telekommunikációs kiállításon, a SVIAZ EXPOCOMM Moszkva 2005-ön, amely május 10-14-e között került megrendezésre. Az LG az eseményen való részvétellel, valamint az ehhez kapcsolódó marketing rendezvényekkel kívánja hangsúlyozni felsőkategóriás pozícióját.

A május 12-én Moszkvában megtartott sajtótájékoztatóján a cég bejelentette, hogy ebben az évben 42 millió eladott készülékkel, 10%-ra szeretné növelni piaci részesedését a FÁK tagállamainak felső kategóriás mobilpiacán és ezáltal 2006-ban egyike szeretne lenni az első három mobilmárkának a FÁK-országokban, ahol 2007-re a cég a legnépszerűbb mobilmárka kíván lenni.

Az 1991 óta megrendezésre kerülő kiállításon, amely Oroszország legnagyobb ilyen jellegű eseménye, körülbelül 36 ország 870 nemzetközi vezetékes- és mobilkommunikációs cége képviseltette magát.

„Az orosz mobilpiac gyorsan nő, a tavalyi 28 millióról várhatólag 33 millióra nő az eladott készülékek száma ebben az évben. A verseny idén sokkal kiélezettebb lesz, mint korábban volt. Az LG innovatív termékeivel és elsősorban a fiatalabb korosztályokat célzó márka építésével ebben a versenyben előnyös pozícióból kíván indulni.” – mondta Mr. Jae Bae az LG stratégiai üzletfejlesztéssel foglalkozó részlegének vezetője.

Az LG Electronics 2005 májusától 20 új terméket dob piacra, ami 100%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A cég slágertermékek tömeggyártására készül, vagyis a 250 dollár feletti felső kategóriás készülékekre és a zenetelefonokra fog koncentrálni.

Az LG Electronics a múlt év végén alapította meg oroszországi K+F központját a szentpétervári egyetemen. A FÁK országok számára készülő mobilszoftverek fejlesztését több mint 100 kutató végzi. Az LG mára a világ nyolc stratégiai fontosságú helyszínén rendelkezik globális K+F központokkal: Európában (Párizs), Kínában (Peking), az Egyesült Államokban (San Diego), Indiában (Bangalore), Brazíliában (Sao Paolo) és Oroszországban (Szentpétervár). Emellett cég tovább erősíti a mobil technológiák kutatásával foglakozó központját Szöulban.

Az LG 2007-ig a vezető mobilmárka szeretne lenni Oroszországban, ezért a cég által megrendezésre kerülő „LG Action Sports European Tour” első startjának helyszínéül is Oroszországot választotta. A fiatalos, felső kategóriás márkaimidzset támogató két napos „LG Action Sports Championship Russia Tournament” május 14-étől, az expo utolsó napjától indult a moszkvai Luzhniki Komplexumban. Mindkét napon nagyszabású rock-koncertek kerültek megrendezésre, népszerű helyi zenészek közreműködésével.

Az LG 2004 áprilisában ötéves szponzorációs szerződést írt alá az ASA-val (Aggressive Skaters Association). A szponzorációs szerződés értelmében az ASA „LG Action Sports Tour” rendezvényével a világ legnagyobb országaiban turnézik, így támogatva a cég top 3 mobilgyártó közé kerülését, amelyet 2006-ig szeretnének elérni.

Az első ilyen jellegű versenyét 2003 novemberében nagy sikerrel tartotta meg az LG a kaliforniai Los Angeles-ben. A kínai bemelegítőt követően további „2005 LG Action Sports European Tour” indul Oroszországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, és Olaszországban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés