Connect with us

Hirdetés

technokrata

Infuse: átfogó IT-biztonsági program a Telindustól

Dotkom

Infuse: átfogó IT-biztonsági program a Telindustól

Az Infuse névre keresztelt metodika segíti a vállalatokat, hogy a lehetőségeikhez képest maximális üzleti rendelkezésre állást garantáló biztonsági rendszert alakíthassanak ki.

A cégeket ért támadások 80%-a belülről érkezik. Ennek a helyzetnek megfelelő védekezési rendszer kialakításához adottak a technológiai feltételek, minden szükséges elem hozzáférhető. A Telindus szerint mégis problematikus az eszközök hatékony összekapcsolása oly módon, hogy az eredmény egy a védelmi képességeket teljesen kihasználható, működőképes és kézben tartható rendszer legyen. A világ számos cégénél már sikeresen működő, és Magyarországon is megjelenő Infuse metodikáját célkeresztjében a hálózaton kívülről és belülről érkező támadások, fenyegetések egyidejű minimalizálása áll.

E program magját tulajdonképpen egy hosszú távú informatikai fejlesztési terv, illetve jól átlátható fejlődési útvonal felvázolása képezi, melyen végighaladva a cégek fokozatosan, a maximális üzleti kiszolgálást biztosítva tehetik védetté hálózatukat, biztonsági rendszereiket, sőt teljes működésüket.
Az Infuse koncepció három lépésének mindegyike több megoldandó feladatot takar. Az első fázis a biztonságos hálózati mag megteremtése, a hálózati események folyamatos monitorozása, a második a hálózati azonosítási rendszer kialakítása, a harmadik pedig a végpontok védelme. Így válik teljessé a hálózat védelmi rendszer, s bármilyen fejlettségű legyen is az adott pillanatban az hálózati biztonság, az Infuse megmutatja a követendő utat. Technológiai szempontból az Infuse magában ötvözi az egyes részterületek legjelentősebb gyártóinak koncepcióit, például a Cisco Self Defending Network koncepcióját, vagy a CheckPoint és a Juniper megoldásait.

„Az Infuse metodika hazai bevezetésével a célunk, hogy valóban hosszútávú és átfogó megoldást kínáljunk ügyfeleinknek” – mondta Sajó Péter, a Telindus szakembere. „Ehhez rendelkezésünkre áll a Telindus nemzetközi tapasztalata, és szemináriumsorozat keretében kívánjuk bemutatni az egyes fázisok kapcsán felmerülő technológiákat, kérdéseket, teendőket.”

A Telindus által kialakított metodikát követve a cégek olyan problémákra tudnak hatékony megoldást kialakítani, mint a férgek kémprogramok, trójai szoftverek elleni védelem, laptop és desktop integritás vizsgálat, stb. A biztonságtechnikai fejlesztés folyamata három elemi koncepcionális lépésre bontható, melyek szorosan illeszkednek egymáshoz, egyik a másik megalapozója. Az egyes elemek kihagyása nem javasolt, mivel azonban a konkrét esetekben a kiindulási állapot más és más biztonsági szintet jelent, a program által felkínált fejlődési vonalon, természetesen lehetőség van a különböző fázisokban történő belépésre.

Az érdeklődőknek hamarosan a Telindus ingyenes szemináriumsorozatán is lehetőségük lesz részletesebb információkhoz jutni az Infuse három fázisáról, a konkrét megoldásokról, a használt technológiákról. Az Infuse program első szintjéről a május 19-én találkozhatnak először az érdeklődők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés