Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel első negyedéves eredménye 9,4 milliárd dollár

Dotkom

Az Intel első negyedéves eredménye 9,4 milliárd dollár

A részvényenkénti nyereség 34 cent.

Az Intel Corporation bejelentette, hogy első negyedéves bevétele elérte a 9,4 milliárd dollárt, amely 17 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedéves, illetve 2 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi eredményhez képest.

Az első negyedéves adózott eredmény elérte a 2,2 milliárd dollárt, ami 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, illetve 1 százalékos emelkedést az előző negyedévhez viszonyítva. Az egy részvényre eső nyereség 34 cent volt, amely a 2004 első negyedéves 26 centhez képest 31 százalékos növekedés, illetve az előző negyedéves 33 centet követően 3 százalékos emelkedés. Az Intel az első negyedévhez hozzászámított még egy üzleti hetet, mivel a 2005-ös év 53 hétből álló pénzügyi évet jelentett a vállalat számára. Az elmúlt év első negyedéves eredmények során pedig egy jogi vitát követően 1,7 centtel csökkentett egy részvényre eső nyereséget jelentett.

„A mobil termékek iránti erős kereslet miatt az Intel kétszámjegyű bevételt és profitot jelenthetett be, a tavalyi évvel ellentétben.” – mondta az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett. „A mai napon ünnepeljük Moore-törvényének negyvenedik évfordulóját. Ez a törvény továbbra is a hajtóerő marad ahhoz, hogy továbbra is innovációkat és érdekes új termékeket jelenthessünk be a felhasználók számára, szerte a világon. Az elkövetkezendő negyedévekben szeretnénk továbbra is tartani azt a lépést, amelyet az elmúlt évtizedekben megszabtunk, elsősorban az iparágvezető 65 nanométeres gyártási technológiánk, illetve az asztali, noteszgép és szerverplatform-szegmensekhez való újabb kétmagos mikroprocesszorok bejelentésével.”

A negyedév folyamán az Intel bejelentette, hogy átszervezte szervezetét, így a nagyobb termékcsoportokat összhangba hozta a vállalat stratégiájával, így biztosítva átfogó technológiai platformokat, Intel összetevőkre alapozva. Az Intel célja, hogy megváltoztassa a működési területeken való jelenlétét, így is tükrözve a cég új szervezeti struktúráját. Ennek első lépése a Form 10-Q volt, 2005 első negyedévében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés