Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar fejlesztésű spam- és vírusvédelem

Dotkom

Magyar fejlesztésű spam- és vírusvédelem

Az idén 20 éves Albacomp és az UHU Linux bemutatta a vállalati levelező szerverek védelmére közösen kifejlesztett integrált hardver- és szoftver megoldását, a Styx Mail Filtert.

A Styx Mail Filter egy speciálisan erre a célra kialakított Linux alapú termék. Többfajta védelmi mechanizmussal rendelkezik: többek között globális spamadatbázisok lekérdezésével, a kéretlen levelekre jellemző ujjlenyomatok, úgynevezett fingerprintek keresésével vagy akár a felhasználó által megadott feltételek alkalmazásával. Az eszköz menedzselése webes felületen történik, így a rendszer üzemeltetése, konfigurálása nem jelent nehézséget a rendszergazdáknak.

„A vírustámadások és a kéretlen levelek száma napjainkban hatalmas mértékben nő, és ennek megfelelően az általuk okozott kár is egyre nagyobb. A spamek egy 250 számítógéppel rendelkező vállalatnak éves szinten közel 40 millió forint veszteséget jelentenek.” — mondta el Dosztál András, az Albacomp rendszermérnöke – „A Styx egyik nagy előnye, hogy teljes egészében – mind teljesítményében, mind kezelésében – a magyar viszonyokhoz terveztük, a kezelőfelület pedig magyar nyelvű. A megoldás másik nagy előnye, hogy alapváltozatának ára töredéke a hasonló termékekének, ráadásul az ár tartalmaz egy egynapos helyszíni telepítést is, amikor mérnökeink segítenek a meglévő környezetbe illeszteni a Styxet.”

A Styx Mail Filter a vírus-adatbázisát naponta többször, automatikusan frissíti, és többféle vírusirtó motort képes használni. A termék a több hónapig tartó tesztidőszak alatt egyetlen vírust sem engedett át. A termék hatékonyan csökkenti az e-mail szerverekre nehezedő nyomást, hiszen azok előtt oldja meg a spamek és a vírusok szűrését.

„A Styx Mail Filter három változatban kapható, a kisebb vállalkozásoktól a több milliós levélforgalmat generáló nagyvállalatokig bármilyen méretű cég védelmét el tudják látni a különféle változatok. A megoldás kedvező ár-érték aránya miatt jelentős érdeklődést elsősorban a kis és középvállalati szektor részéről várunk.” — mondta el Deme Csaba, az Albacomp kereskedelmi és marketing vezérigazgató helyettese.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés