Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is keresik Magyarország legrégebbi asztali számítógépét

Dotkom

Továbbra is keresik Magyarország legrégebbi asztali számítógépét

Az Intel kezdeményezésére elindult az a verseny, melynek célja, hogy megtalálja Magyarország legrégebbi asztali számítógépét, melyet egy cégnél a mai napig használnak.

A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították a Magyarország legrégebbi számítógépe versenyt, mely az Intel kezdeményezése alapján, többek között az Albacomp közreműködésével indult. A versenyre 2004. december 31-éig lehet beküldeni a jelentkezéseket.

Az a cég, melynek tulajdonában van a legöregebb, használatban lévő számítógép, egy új, Hyper-Threading technológiát támogató Intel Pentium 4 processzoros Albacomp Activa Home csúcsgépet nyerhet a pályázaton.

A verseny célja többek között az, hogy felmérje a magyar cégek számítógépparkjának általános életkorát, illetve a magyar hardverfrissítési szokásokat, mivel számos cégnél – nemcsak Magyarországon – régi, a gyártó által javasolt életkort túlhaladt gépeket használnak és a hardverfrissítéseket is rendre elhalasztják.

Éves szinten sokkal költségesebb a régi gépeket fenntartani és üzemeltetni, mint beruházni új számítógépes rendszerekbe. A régi gépek fenntartása és üzemeltetése éves szinten sokkal költségigényesebb, mint az új rendszerek beruházása. Az anyagi ráfordításon túl több munkaidő-ráfordítást is megkívánnak ezek a gépek, hiszen infrastruktúrájuk is jóval összetettebb. A régi gépek biztonsági szintje sem megfelelő, nem biztosítanak megfelelő védelmet a vírusok ellen, a kéretlen levelek és az egyéb külső behatolások ellen, így a számítógép és az azon tárolt adatok nincsenek biztonságban. Mindezek mellett a régi operációs rendszerek bizonyos idő múlva elérik azt a kort, amikor a gyártó már nem biztosítja támogatásukat.

Manapság az új operációs rendszerek és kritikus szoftveralkalmazások csak az új, nagyteljesítményű számítógépeken futnak optimálisan. Az új generációs Intel processzorokon futó számítógépek látványosan növelhetik a cégek termelékenységét, jobb biztonsági szintet nyújtanak és csökkentik a teljes birtoklási költséget (TCO). Az Intel Hyper-Threading technológiája pedig további előnyöket biztosít a felhasználók számára. A technológia segítségével a processzor képes egyszerre több, egymástól független alkalmazást futtatni, tehát például a felhasználó egyszerre tud játszani a gépén, és zenei tartalmakat letölteni az Internetről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés