Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: kelendőek a NonStop szerverek, a HP OpenView 30, és a HP OpenCall szoftverek

Dotkom

HP: kelendőek a NonStop szerverek, a HP OpenView 30, és a HP OpenCall szoftverek

A HP nyilvánosságra hozta a Technológiai Megoldások (TSG) üzletágának 2004 IV. negyedévi eredményeit.

Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltatószervezete (HP Services) alkotja. A divízió 8,0 milliárd dolláros árbevételről számolt be a negyedik negyedévben, ami 10 százalékos erősödést jelent az előző év megfelelő időszakához képest. Négyszázhatvankilenc millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 5,8 százalékának felel meg.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek
A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek Üzletág 4,1 milliárd dolláros árbevételt ért el – 7 illetve 22 százalékkal többet, mint egy évvel korábban és az előző negyedévben. Az iparági szabványos szerverek értékesítési volumene 18 százalékkal növekedett 2003 utolsó negyedéve óta. A belőlük származó árbevétel 16 illetve 23 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi és a harmadik negyedévi szintet. Az üzletileg kritikus (business critical) szerverek értékesítési árbevétele az elmúlt év utolsó három hónapjához viszonyítva 3, az előző negyedévhez képest pedig 26 százalékkal emelkedett. A HP-UX szerverek árbevétele 8 százalékkal nőtt, az Alpha rendszerek forgalma 27 százalékkal csökkent, a NonStop szerverek árbevétele pedig 13 százalékkal emelkedett 2003 utolsó negyedéve óta. A hálózati tárolórendszerek árbevétele 9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi értéktől, ugyanakkor – az értékesítők létszámának növelése és új, átállást segítő termékek bevezetése nyomán – 16 százalékkal meghaladta a harmadik negyedév szintjét. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek Üzletág 107 millió dollár üzemi nyereséget jelentett a negyedik negyedévre – ez az árbevétel 2,6 százalékának felel meg, és komoly javulást jelent a harmadik negyedévi 208 millió dolláros veszteséghez képest.

HP Szolgáltatások
A HP Szolgáltatások – szintén új rekordot felállítva – 13 százalékkal, 3,7 milliárd dollárra növelte árbevételét az elmúlt 12 hónapban. Az erősödés a menedzselt szolgáltatások töretlen, 35 százalékos forgalomjavulását tükrözi. Az ügyféltámogatási szolgáltatások 10, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 4 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. Az üzletág 367 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel10 százalékát tette ki.

Szoftverek
A HP Szoftverüzletága 277 millió dolláros árbevétel-rekordot ért el a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 25 százalékkal múlja felül a 2003 utolsó negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView 30, a HP OpenCall szoftver pedig 17százalékkal több árbevételt generált, mint egy évvel korábban. Az egy évvel ezelőtti 17 millió dollár üzemi veszteség 5 millió dollárra mérséklődött.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés