Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: harmadik negyedéves eredmények

Dotkom

Intel: harmadik negyedéves eredmények

Az Intel 8,5 milliárd dolláros harmadik negyedévi bevételt ért el, a részvényenkénti haszon 30 cent.

Az Intel Corporation bejelentette, hogy harmadik negyedéves árbevétele 8,5 milliárd dollár; ez 5 százalékkal több, mint az előző negyedévben, és 8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi időszak eredményét.

A harmadik negyedévi nettó nyereség 1,9 milliárd dollár volt – ez 8 százalékkal magasabb, mint az előző negyedév és 15 százalékkal több, mint az egy évvel korábi időszak eredménye. A részvényenkénti haszon 30 cent, 11 százalékkal meghaladva az előző negyedév eredményét, és 20 százalékkal felülmúlva a 2003-as év harmadik negyedévének 25 centjét.

„Az Intel a harmadik negyedévben minden jelentős üzletágban növekedést ért el, elsősorban a rekordmennyiségű szerver és mobil mikroprocesszorok eladásából, illetve a flash memóriák piaci térnyerése következtében.” – mondta az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig R. Barrett. „A növekedés nem volt olyan mértékű, mint korábban számítottunk, elsősorban néhány nagyobb ügyfelünk raktárkészlet aktualizációja miatt, illetve az általános számítógépek iránti kereslet csökkenése miatt.”

„Az Intel a 90 nanométeres gyártási technológiára váltott és több mint félmilliárd tranzisztort tartalmazó 65 nanométeres memória chipeket gyártott, a vállalat hosszú távú stratégiájának megfelelően, amely alapján befektetéseket eszközöl a legmodernebb gyártási technológiákban. Nagy összegű készpénzt is visszajuttatunk részvényeseinknek, 2,5 milliárd dolláros részvény-visszavásárlással, amely a cég történetében a legnagyobb arányú ilyen tranzakció.”

Az Intel 2004 harmadik negyedévi eredményei magukban foglalták az olyan adó-vonatkozású elemeket is, amelyek 3,6 centtel növelték a részvényenkénti hasznot (EPS). További információk ezen adó-vonatkozású elemekről a Pénzügyi Jelentés részben található. Az Intel második negyedéves eredményei által magukban foglalt adó-vonatkozású elemei 1,7 centtel növelték a részvényenkénti hasznot. A vállalat 2003-as évi harmadik negyedéves eredményei ilyen jellegű elemei 1,9 centtel növelték az egy részvényre eső hasznot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés