Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: virtualizációs és felügyeleti képességek a szabványalapú számítástechnika világában

Dotkom

HP: virtualizációs és felügyeleti képességek a szabványalapú számítástechnika világában

A HP új innovációkat vezet be a nagyvállalati szerverek szegmensében: HP-UX 11i v2 operációs rendszert a HP 9000 rendszerekhez, és új, gyorsabb processzorokat az AlphaServer szerverekhez.

A HP újabb fejlesztéseket vezet be kiterjedt szerver portfoliójában annak érdekében, hogy ügyfelei még nagyobb fokú szabadságot és rugalmasságot élvezzenek IT-hátterük és üzleti szükségleteik összehangolásában. Ezek a fejlesztések – köztük a HP 9000 és Integrity szerverekkel egyaránt kompatibilis HP-UX 11i v2 , valamint az új AlphaServer processzorok bevezetése – a kívánt készültségi szint elérésekor az Integrity-platformra történő átállást is támogatják.

A HP-UX 11i v2 egységes operációs platformot biztosít a HP 9000 és Integrity szerverekhez. Jelenleg ez a megoldás kínálja az ágazatban a legfejlettebb, mindkét termékcsaládot támogató integrált virtualizációs és felügyeleti képességeket. Ráadásul a rendszerüket HP-UX 11i v1 változatról frissítő HP 9000 felhasználók 25 százalékos teljesítményjavulásra is számíthatnak.

A HP-UX 11i v2 emellett egységes adminisztratív funkciókkal könnyíti meg az Integrity rendszerek bevezetését. A HP-UX 11i megőrzi forrás- és adat-kompatibilitását a HP 9000-Integrity átállás során. Ezen túlmenően, a HP Serviceguard is egy fürtön belül tudja támogatni a HP 9000 és Integrity szervereket.

A HP az AlphaServer termékcsalád teljesítményét is javította. Az új, nagyobb sebességű processzorokkal ellátott rendszerek – EV7 a középkategóriában és EV7z a felső kategóriában – gazdaságos platformhoz juttatják a Tru64 UNIX és OpenVMS operációs rendszerek felhasználóit. Ezekkel a fejlesztésekkel a HP fokozza ügyfelei reagálókészségét: támogatja őket az üzleti szükségleteket szorosabban követő IT-környezet kialakításában.

Új generációs operációs rendszer kritikus környezetekhez
A 128 processzoros rendszerig méretezhető HP-UX 11i v2 számos új adatközpont-jellemzőt kínál a virtualizáció, a rendelkezésre állás és a katasztrófatűrés területén. A virtualizáció révén a felhasználó egységes készletként kezelheti (pooling) és szabadon megoszthatja informatikai erőforrásait. A virtualizáció lehetővé teszi a rendszer kihasználtságának optimalizálását, és olyan környezetet hoz létre, amelyben belül az IT-eszközök a változó szükségleteket követve, bármikor átcsoportosíthatók. A rendelkezésre állással és a katasztrófatűréssel kapcsolatos fejlesztések révén a rendszergazda a magas szolgáltatási szinteket rugalmasan kézben tartva, folyamatosan figyelemmel kísérheti a kritikus környezetben fellépő terhelésbeli változásokat. A HP-UX 11i v2 jövőbeni frissítéseinek biztonsági és erőforrás-particionálási jellemzői integrált formában működnek majd együtt az operációs rendszer felügyeleti, rendelkezésre állási és virtualizációs képességeivel.

A zavartalan nagyvállalati működés érdekében a HP-UX 11i v2 a HP rendelkezésre állási és üzletmenet-folytonossági megoldásainak alapját adó Serviceguard alkalmazásra nézve is több újítást tartalmaz. A Serviceguard 5 másodpercen belüli visszaállási (failover) idővel maximálja az alkalmazások rendelkezésre állását, és emelt szintű fürtkezeléssel egyszerűsíti a visszaigazolás- és szerepalapú felügyeletet.

A többplatformos alkalmazásintegráció előnyeit kihasználva a HP 9000 szerverek HP-UX 11i v2 operációs rendszere támogatja a HP-UX 11i környezetek felügyeletét és adminisztrálását, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a jövőben egyszerűen átálljanak a HP Integrity szerverekre, vagy harmonikusan futassák egymás mellett párhuzamosan a két rendszert.

Teljesítménynövelés és árcsökkentés a HP AlphaServer ügyfeleknek
Az AlphaServer-ügyfelek szükségleteire reagálva a HP a jövőben gyorsabb (1,15 GHz-es) EV7 processzorokat kínál a 2-4 processzoros AlphaServer ES47 és a 2-8 processzoros AlphaServer ES80 rendszerhez. A legkomolyabb követelményeket támasztó alkalmazásokhoz a 2-64 db 1,3 GHz-es EV7z processzorral ellátott AlphaServer GS1280 használata ajánlott. Ez a konfiguráció 13-16 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél. Az augusztusra tervezett processzor- és memória-árcsökkentés a HP AlphaServer ár-teljesítmény arányát is jelentősen javítja.

A hosszabb távon Integrity-alapú környezet kiépítését tervező, Tru64 UNIX és/vagy OpenVMS alkalmazásokkal dolgozó ügyfeleknek továbbra is HP AlphaServer rendszereket érdemes használniuk. Az idén augusztustól elérhető Tru64 v5.1B-2 változat esetében a HP még tovább egyszerűsítette a telepítést és fokozta a megbízhatóságot.

A HP töretlenül teljesíti ígéreteit az OpenVMS v7.3-2 és az év vége előtt bevezetendő OpenVMS v8.2 operációs rendszerekkel kapcsolatban. Mindkét rendszer támogatja az AlphaServer és az Integrity szervereket. Az új fejlesztések tovább javítják a HP AlphaServer rendszerek ár-teljesítmény arányát, és a felhasználók rendelkezésére bocsátják a tervezett és váratlan terhelési csúcsok kezeléséhez szükséges kapacitást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés