Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legális szoftverek forráskódja pénzért (és illegálisan)

Dotkom

Legális szoftverek forráskódja pénzért (és illegálisan)

Bezárt az a webhely, ami a múlt héten több fizetős szoftver forráskódját is megvételre kívánta – természetesen az eredeti tulajdonosok hozzájárulása nélkül.

A múlt hét elején kezdett a The Source Code Club nevű website üzemelni, ahol az Enterasys Dragon IDS-ének, azaz behatolásérzékelő rendszerének, illetve a Roxio által birtokolt Napster file-cserélő kliensének forráskódját árulták. A Dragon IDS 6.1 forrásáért 16 ezer, míg a Napsteréért 10 ezer dollárt kértek, legalábbis az Information Week értesülései szerint. Mindezt természetesen az érintett jogtulajdonosok hozzájárulása nélkül.

A csütörtöki nap folyamán azonban az ukrajnai illetőségű hackercsapat webhelyén felfüggesztették a forráskódok értékesítését azzal az indokkal, hogy át kell alakítaniuk az üzleti modelljüket. ˝A vállalati titkok kiárusítása nagyon trükkös feladat, és úgy hisszük, hogy ez egy olyan terület, ahol érvényesülhetünk.˝ – állt a közleményben.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy a törvény keze van a dologban. Az Enterasys például az FBI segítségével együtt próbál rájönni arra, hogyan sikerült a hackereknek megkaparintaniuk a forráskódot. Erre vonatkozó hivatalos információk egyelőre nincsenek, a hackercsapat elmondása szerint a vállalaton belülről szivárogtatta valaki ki. Az Enterasys azon a véleményen van, hogy ez inkább egy számítógépből ellopott merevlemez vagy CD formájában kerülhetett ki, mintsem egy, a vállalati hálózatra való betörés és kódmásolás során. Az viszont biztos, hogy ha a hackerek a hatóságok kezére kerülnek, komoly büntetés elé néznek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés