Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM tovább erősítette vezető pozícióját a szerverpiacon 2004 első negyedévében

Dotkom

Az IBM tovább erősítette vezető pozícióját a szerverpiacon 2004 első negyedévében

A cég árbevétel szerinti piaci részesedése ugrásszerűen emelkedett a UNIX-, a Linux és a Bladeszerverek szegmensében.

Az IDC legutóbb közzétett bejelentése szerint gyári árbevétel alapján 2004 első negyedévében ismét az IBM lett a globális szerverpiac első számú szállítója. Ezzel az eredménnyel a vállalat tovább erősítette 2003-ban elért piacvezető pozícióját.

Az IDC adatai szerint az IBM több fontos szerverpiaci szegmensben is növelte árbevétel alapján mért részesedését 2003 első negyedévéhez képest.

Főbb eredmények:

  • Az előző év első negyedévéhez viszonyítva az IBM tovább bővítette árbevétel szerinti piacrészét, és ezzel ismételten az első helyen végzett az összesített szerverpiacon.
  • Immár nyolcadik negyedéve az IBM produkálja a leggyorsabb árbevételnövekedést a Unix- és az Intel-alapú szerverek szegmensében.
  • A Bladeszerverek szállítói közül mind árbevétel, mind pedig eladott mennyiség szerinti részesedés alapján az IBM végzett az első helyen.
  • A Linux-szerverek kategóriájában az IBM jelentette a leggyorsabb árbevétel szerinti piacrész-bővülést az előző év első negyedévéhez képest, míg a HP és a Dell egyaránt veszített részesedéséből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés