Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hibás (volt) a Norton Internet Security

Dotkom

Biztonsági hibás (volt) a Norton Internet Security

Hackerek törhetnek be a Norton Internet Security hibája miatt a védett rendszerbe.

A múlt hét végén jelentette be az NGSSoftware, hogy a Symantec – internetezők által egyik leginkább kedvelt – szoftvere, a Norton Internet Security komoly biztonsági problémát hordoz magában. Az IT-biztonsággal foglalkozó cég jelentése szerint a Symantec asztali biztonsági programcsomagja egy ActiveX komponens nem megfelelő kezelése miatt válhat kiszolgáltatottá, ami oda vezethet, hogy ennek révén akár be is törhetnek a védett(nek hitt) számítógépre. ˝A támadások egy ártó szándékkal megalkotott weboldal vagy egy HTML-es e-mailbe ágyazott script révén is kihasználhatók.˝ – áll az NGSSoftware értesítésében.

A Symantec kéretlen e-mailekkel szemben védelmet nyújtó alkalmazása, az először a tavalyi évben megjelent Norton Antispam is sebezhető egy (igaz, másik) ActiveX komponens miatt. A szoftverfejlesztő egyébként már közzétette javításait, melyet az érvényes licenccel rendelkező felhasználók a Symantec LiveUpdate révén már bizonyára be is szereztek. Múlt hét végéig egyébként nem kapott arról tájékoztatást a fejlesztő, hogy valaki ki tudta volna használni a fent ismertetett sebezhetőségeket.

A még tavaly szeptemberben kiadott Symantec Norton AntiVirus 2004 felhasználói egyre nagyobb számban, érdekes hibára figyeltek fel: Windows XP-t használva 25 rendszerindítás után a vírusvédelmi szoftver ismételten aktiválást kér, annak ellenére, hogy ezt a felhasználó már korábban (a telepítéstől számítva 14 napja van rá) elvégezte. Kiderült, hogy a hibajelenség Windows XP SP1(a)-ra és a Norton AntiVirus 2004 amerikai és nemzetközi angol változatára korlátozódik. A hibát orvosló patch decemberben került ki a Symantec oldalára. Del Smith, a Symantec vezető termékmenedzsere akkor közölte, hogy a probléma az adott PC-konfiguráció egyedi kódjának generálási algoritmusával volt, és nem érintett specifikusan egyetlen hardvergyártót sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés