Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zorp – a tűzfalak következő generációja

Dotkom

Zorp – a tűzfalak következő generációja

A hazai piacon már jól ismert Balabit minden eddiginél biztonságosabb tűzfal-technológiát mutat be az informatika egyik legrangosabb nemzetközi vásárán, a hannoveri Cebiten.

A Balabit IT Security neve nem ismeretlen a hálózati informatikusok számára, hiszen ez a magyar csapat fejleszti a világ egyik legelterjedtebb alternatív UNIX-os rendszernaplózó szoftverét a syslog-ng-t is. Idén a Zorp tűzfal harmadik verzióját mutatják be Hannoverben, amely a kifejezetten összetett, éppen ezért testre szabott megoldásokat igénylő nagyvállalatok számára készült. A fejlesztés során több mint 30.000 felhasználó tesztelte sikerrel az új technológiát. A korábbi verzióhoz képest a Zorp 3 lényegesen magasabb szintű monitoring és autentikációs lehetőségeket kínál. A komplex hálózati környezethez igazodva a fejlesztői csapat jelentősen finomította a cluster funkciót. Ergonómiai megfontolások alapján a közvetlen felhasználói vezérlés lehetőségét biztosító grafikus interfész (GUI) is átalakult, az eszköz kezelése könnyebbé vált.

Az innovatív tűzfal-technológia előnyeivel kapcsolatban Illés Márton, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója a következőket emelte ki: „A Zorp technológia teljesen új megközelítésben kezeli a hálózati védelem kérdését. A technológia a csomagszűrés és a protokollelemzés kettősét egészíti ki a részletes adatelemzéssel. Speciális eljárással a 16 leggyakrabban használt protokoll esetében képes a teljes adatfolyam értelmezésére, elemzésére és módosítására. A rendszer proxy-jai mind a tűzfal egy-egy modulját képezik, amelyek összeköthetők, így a technológia alkalmas a beágyazott protokollok (például HTTPS, POP3S) kezelésére, ezért biztonságot nyújt az egyre népszerűbb e-business alkalmazásoknál is. A Zorp esetében nem kell a biztonsági szabályzatokat a tűzfal technikai lehetőségeihez szabni, mivel a felhasználói felületen végrehajtható programozás lehetővé teszi a bonyolult és összetett beállításokat, a protokollok paramétereihez ugyanis eseményeket lehet rendelni. A technológiában rejlő különleges lehetőségek a szigorú biztonsági igényeket támasztó, szegmentált nagyvállalati környezetben érvényesülnek legjobban.”

Jelenleg a Zorp tűzfal védi a magyar kormányzati informatikai rendszer több érzékeny pontját. A Balabit ügyfelei között tudhat számos bankot, elektronikus médiával foglalkozó cégeket, az energiaszektorban tevékenykedő vállalatokat, több hazai múzeumot, valamint számos hazai nagyvállalatot. A Balabit olyan jelentős cégek beszállítója, mint például a Synergon és a T-Systems.

A Hewlett Packard kezdeményezésére a vállalat korábban piacra dobta a syslog-ng legújabb verzióját, amely révén a világ legismertebb rendszernaplózó szoftvere futtathatóvá vált a HP UX operációs rendszeren is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés