Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb vállalat a DVD-másoló szoftvert fejlesztők elleni perben

Dotkom

Újabb vállalat a DVD-másoló szoftvert fejlesztők elleni perben

A másolásvédelméről ismert Macrovision is beszállt abba a jogi eljárásba, melyet a filmipar indított a DVD-másoló szoftver miatt a 321 Studios-szal szemben.

A 321 Studios DVD Copy Plus programjával a műsoros DVD-ről sűrített videoformátumban üres CD-re lehet másolni filmeket, annak ellenére, hogy a DVD elektronikus másolásvédelemmel rendelkezik; a cég DVD X Copy szoftvere pedig mindenfajta minőségromlástól mentes másolatot képes készíteni védett műsoros DVD-ről üres DVD-re. Ezen alkalmazások megjelenése okán, szerzői jogok megsértése miatt még tavaly hét nagy filmstúdió indított peres eljárást a 321 Studios ellen: a Columbia Pictures, a Disney Enterprises, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Tri-Star Pictures, a Time Warner Entertainment Company, a Universal City Studios és a The Saul Zaentz Company. Ezen vállalatok mögé társult most be a Macrovision.

A filmstúdiók keresete szerint a fent említett két program jogsértőnek minősül, mert megteremti a digitális kalózkodás lehetőségét. A Macrovision azzal az indokkal szállt be a perbe, hogy a DVD-k másolása esetén a jogvédett másolásvédelem is másolásra kerülhet – illegálisan. Bár joggal tehető fel a kérdés, hogy egy, a másolásvédelmet kiiktató többszörözési eljárás során ugyan miért kerülne duplikálásra a másolásvédelem is – a Macrovisionnél azonban nem vesztegették ilyen kérdésekre az időt.

˝A per az amerikai gazdasági rendszer egyik alapkövének, az intellektuális jogok védelmének betartatására épül.˝ – nyilatkozott Bill Krepick, a cég egyik vezetője – ˝Ironikus, hogy a 321 Studios saját szoftverének illegális sokszorozását másolásvédelemmel próbálja védeni, miközben maga a termék éppen egy ilyen jogsértő tevékenység véghezvitelében segédkezik.˝

A 321 Studios vezetői közölték, hogy még nem látták a Macrovision ellenük intézett beadványát, illetve nem is vették fel a kapcsolatot a céggel. Robert Moore, a 321 Studios elnöke a következőképp nyilatkozott: ˝A Macrovision másolásvédelmi eljárásának abszolút semmi köze nincsen cégünk termékeihez. Csak a sajtóból értesültünk az eljárásról, és igazán sajnáljuk, hogy a Macrovisiontől nem kerestek meg bennünket egyeztetés céljából.˝



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés