Connect with us

Hirdetés

technokrata

Féreg-eltávolító eszközt adott ki a Microsoft a Blaster kapcsán

Dotkom

Féreg-eltávolító eszközt adott ki a Microsoft a Blaster kapcsán

A tavalyi év egyik legnagyobb fenyegetését a nyáron megjelent Blaster jelentette, mely még napjainkban is okoz problémákat. Az Internet-szolgáltatók panaszkodása miatt a Microsoft úgy döntött, hogy kiad egy szabadon letölthető Blaster-eltávolító eszközt az otthoni felhasználók számára.

A 2003. augusztusában terjedésnek indult Blaster nagy visszhangot váltott ki az online közösségből. Többek között ezután a féreg után jelentette be a Microsoft, hogy ˝vérdíjat˝ tűz ki a legnagyobb fenyegetést jelentő digitális kártevők íróira. A Blaster ˝atyját˝ (vagy anyját?) azonban azóta sem sikerült elfognia sem a bűnüldöző szerveknek, sem a 250 ezer dolláros fejpénzre utazó ˝fejvadászoknak˝. Pedig a féreg alaposan felforgatta a világot – közvetve ennek tudható be az USA-ban számos bankjegykiadó automata lefagyása is -, s az otthoni felhasználóknak még mindig problémát okoz.

˝Azok közül, akik megfertőződtek a Blasterrel, sokan még aktívan részt vesznek a féreg továbbításában, ezzel pedig az internetes adatforgalom felesleges növelésében.˝ – közölték a Microsoftnál. Ezt elsősorban nem is a vírusirtó alkalmazások (adatbázis frissítésének) hiánya okozza, hanem a meglelt biztonsági rések befoltozásának elmaradása. A Slammer egy éve pont egy ilyen sérülékenység miatt volt képes olyan gyorsan elterjedni az Interneten.

Csökkentendő az otthoni felhasználók számára a problémát, Redmond webhelyén még a tavalyi év szilveszterén elérhetővé tett egy direkt a számukra létrehozott eszközt, mellyel eltávolítható a Blaster a fertőzött rendszerből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés