Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújultak az Apple noteszgépei

Dotkom

Megújultak az Apple noteszgépei

Új processzor, új operációs rendszer, gyorsabb memóriák és továbbfejlesztett grafikuskártyák – tömören az újdonságokról. További részletek itt.

Az Apple revitalizálta iBookjait annak érdekében, hogy a gyártó meg tudja lovagolni a karácsonyi bevásárló-szezont, melybe egyre mélyebbre jut a világ nyugati része. Igaz ugyan, hogy a belépő szintű noteszgép ára egy százdollárossal több lett (1100 dollár), ám cserébe alapos változtatásokat eszközölt a cég a kis gép belsejében.

A 12,1 colos LCD-vel bíró változat immáron egy 800 MHz-es G4-es processzorral rendelkezik, operatív tárának mérete pedig 256 MB-ra hízott. Winchesterének kapacitása 30 GB, s felszerelték egy DVD-k olvasására, CD-k írására képes optikai meghajtóval. A korábbi változattal ugyan órajel szempontjából megegyezett a CPU, ám az csak G3-as volt, s a memória mérete is feleakkora volt, mint most (ráadásul abban csak egy CD-ROM szolgálta az optikai lemezek olvasását). Ezen régebbi típus egyben árcsökkentésen esett át, már csak 900 dollárba kerül.

Megújult az 14,1 colos változat is, már 933 MHz-es G4-es processzorral van felszerelve. Operatív tárának mérete megegyezik a fent említettel (256 MB), merevlemezének kapacitása azonban nagyobb (40 GB). DVD/CD-RW kombó meghajtóval is ellátták az iBook ezen típusát, melynek ára 1500 dollár.

A noteszgépek mindegyike Ati Radeon 9200-as grafikus vezérlővel van felszerelve, mely saját 32 MB videomemória felett rendelkezik. Átlagosan 6 órás az üzemidejük, s plusz száz dollárért felszerelhetők az Apple Airport vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító moduljával is. Mindegyik a legújabb operációs rendszert, a Mac OS X 10.3-ast kapja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés