Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tálalóeszközök a konyhában

Tipp

Tálalóeszközök a konyhában

Tálalóeszközök a konyhában

A konyhában mindig lennie kell olyan eszközöknek, amelyek arra utalnak, hogy végeztünk a főzéssel, sütéssel. A tálalóeszközök, étkészletek nemcsak a profi, de a hobbi szakácsok számára is fontosak, hiszen gyakorlatilag ezekkel helyezik fel az i-re a pontot.

Általában a konyhában már maga a végeredmény is árulkodó. Ha neked sem mindegy, hogyan kerül a tányérra az elkészült étel, és hogy hogyan várod a vendégeket, akkor tarts velem egy rövid cikk erejéig, ahol néhány kulisszatitkot osztunk meg veled! Ráadásul elhoztam neked pár minőségi terméket is!

A tálalás művészete

A profi szakácsok már ismerik a tálalás minden csínját-bínját, azonban a kevésbé tapasztalt laikusok talán még elvesznek a részletekben, éppen ezért áruljuk most el nekik, hogy melyek azok az alapszabályok, amelyeket mindenképpen be kell tartani. Ma már a foodstyle egy külön iparággá nőtte ki magát, és mindegy, hogy csak az instára posztolod ki az elkészült menüt, vagy hogy a vacsoravendégeket várod vele, sosem mindegy, mit tükröz az eredmény.

Általában egy vonzó tányéron jól kombinálva vannak az alapanyagok és a színek is, továbbá az étel adagja is éppen megfelelő. Nem lehet ugyanis túl kevés, de túl sok étel sem a tányéron! A köreteket, szószokat úgy helyezzük el, hogy a fő összetevőt emeljék ki! Végül figyelj arra, hogy csak ehető elemmel díszíts!

Alapszabály – sose tálalj kézzel!

Habár ma már eléggé kulturáltak vagyunk, azért nem árt arról sem megfeledkeznünk, hogy nagyon fontos használnunk a tálaláshoz szükséges eszközöket! Ha neked is jól jönne néhány ehhez hasonló kiegészítő, akkor a Kések Ollók Webáruház konyhai eszközei között biztosan megtalálod a szükséges darabokat! Most pedig lássuk, miről is beszéltem eddig!

 Ilyen lehet például a tálalócsipesz. Segítségével könnyedén megfogható és áthelyezhető még az apró élelmiszer is. Precíz, finom kidolgozású, rozsdamentes acélból készült, s általában a HACCP követelményeinek is megfelel. Arról nem is beszélve, hogy nagyon egyszerű a tisztítása.

A szervírozás egyéb eszközei

Szintén hasznunkra lehet még a szervírozó kanál, csipesz, amelyekkel a köreteket és a húsokat egyaránt kihelyezhetjük a tányérra. Alapanyagaiban olyan magas molibdén és vanádium található, mellyel rendkívül hosszú lehet az élettartamuk. Ráadásul minden ilyen kellék jól összefogható a két kezünkkel, nem kell attól tartanunk, hogy kiejtetnénk kezünk közül a finomságokat. Hasonlóképpen rozsdamentes acélból készülnek, emiatt is olyan masszívak.

Látod milyen fontos, hogy a megfelelő eszközökkel dolgozz? Ha már olyan szépen teljesítettél a főzés során, ne szúrd el a tálalással! A Kések Ollók Webáruházban mindenféle konyhai kiegészítőt megtalálsz, hogy minden egyes folyamatot tökéletesen teljesíts! Legyen élmény a konyhában tevékenykedni!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés