Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: megújított repülőgépgyártás

Dotkom

IBM: megújított repülőgépgyártás

A Boeing hosszú távú szerződést írt alá az IBM és a Dassault Systemes cégekkel a Product Lifecycle Management 5. verziójának bevezetéséről.

Az IBM és a Dassault Systemes bejelentette, hogy a The Boeing Company a Product Lifecycle Management (PLM) megoldások legújabb generációját választotta termékfejlesztési platformként az egész vállalat számára.

A több tízmillió dolláros szerződés több ezer Enovia licencet tartalmaz, melyeket a fejlett technológiájú “álomrepülő”, a 7E7 Dreamliner fejlesztésénél használnak majd. Ez lesz az első olyan Boeing projekt, melynek tervei teljes mértékben a V5 PLM technológia segítségével készülnek.

A Boeing a Dassault Systemes által fejlesztett IBM PLM megoldás teljes portfoliójának bevezetésével készül szabványosítani a műszaki specifikációk, tervezési szabályok, működési paraméterek és szimulációs eredmények felhasználását az egész kiterjesztett nagyvállalat szintjén. Azok a partnerek és szállítók, akik a Boeing leendő 7E7-es gépének fejlesztésére létrehozott nemzetközi virtuális fejlesztőkörnyezet, a Global Collaboration Environment (GCE) szereplői, szintén telepítik majd a virtuális termékfejlesztési platformot, amely a nagyobb repülőgép-projektekhez használt ipari szabványnak tekinthető. A Boeing beszállítói láncán átívelő platform-harmonizáció elősegíti az együttműködést, az innovációt, a minőséget és a piacra jutási időt, továbbá biztosítja a beruházás gyors megtérülését.

A 2007-ig érvényben lévő szerződés szerint az egész vállalatnál megvalósul az átállás a Catia V5 rendszerre az együttműködő tervezés és termékfejlesztés területén, továbbá az Enovia Life Cycle Applications (LCA) és a Smarteam rendszerekre az együttműködő termékadat és életciklus menedzsment területén. A Dassault Systemes digitális gyártást támogató Delmia Solution terméke lehetővé teszi, hogy a Boeing új gyártási módszereket, folyamatokat határozzon meg illetve szimuláljon. A fentiek az IBM DB2 Universal Database szoftverrel egészülnek ki, amely biztonságos adattárolást kínál a Boeing belső munkacsoportjainak és külső partnereinek, a repülőgép-fejlesztési ciklus teljes egészén.

“Az IBM aktívan támogatja a repülőgépipart olyan megoldásokkal, melyek segítik a repülőgépgyártókat, így a Boeinget is, a költségek ésszerűsítésében, valamint hatékonyabb és kifinomultabb technológiájú gépek fejlesztésében, mégpedig az eddiginél jóval gyorsabb ütemben.” – közölte Scott Hopkins, az IBM Product Lifecycle Management vezérigazgatója. “Az IBM PLM immár 20 éve dolgozik karöltve a világ vezető repülőgépgyáraival a fejlesztési és gyártási módszerek gyökeres átalakításán. Az IBM továbbra is olyan megoldásokat szállít, amelyek piacvezető helyet biztosítanak az iparágban, ezáltal segít abban, hogy a repülőgépgyártás megújuljon, és szembe tudjon nézni a jövő kihívásaival.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés