Connect with us

Hirdetés

technokrata

Philips és a Visa bemutatta az érintkezés nélküli fizetés lehetőségeit

Dotkom

Philips és a Visa bemutatta az érintkezés nélküli fizetés lehetőségeit

A Royal Philips Electronics és a Visa International egyesítik erőiket annak bemutatására, hogy a legmodernebb érintkezés nélküli technológia miként változtatja meg a digitális tartalmak és szolgáltatások elosztásának, elérhetőségének és kifizetésének módját.

A Royal Philips Electronics és a Visa International közötti szövetség tavaly májusi bejelentése óta, a két vállalat a piacfelmérés feladataival foglalkozott. A felmérést a vállalatok bemutató- és próbaprogramok segítségével hajtották végre a különféle iparágak – a kommunikáció, a szórakoztató elektronika, a számítástechnika és a digitális tartalomszolgáltatások – területén. A tervezetet – amely olyan korszakalkotó technológiák felhasználásával készült, mint a Philips Near Field Communication (NFC), és a Visa Verified by Visa technológiája –, a szövetségesek a Las Vegasban rendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatták be. A Verified by Visa olyan, 3-D Secure szabványra épülő fizetéshitelesítő szolgáltatás, melynek jóvoltából személyre szóló jelszavuk segítségével a Visa ügyfelei biztonságosan vásárolhatnak az interneten. A Philips és a Visa ezzel a programmal szemléltetik, hogy miként lehet gazdag és változatos tartalommal megtölteni a magukban is értéknövelő hatású platformokat.

A tervezet CES-en való bemutatásakor a két vállalat, elsősorban a legmodernebb elektronikai eszközök, a vezeték nélküli kapcsolat és a biztonságos fizetési szolgáltatások kombinációjából született egyedülálló lehetőségeket emelte ki. Az egyik bemutató azt a felhasználási lehetőséget jeleníti meg, mely szerint a zenerajongók zenehallgatási jogot tölthetnének le palmtopjukra vagy Visa fizetőkártyájukra. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy a palmtopjukat kedvenc Universal Music előadójuk poszteréhez, vagy érintkezés nélküli Visa kártyájukat valamely zeneműveket árusító üzlethez közelítik. Az intelligens poszter beépített mikrochipet tartalmaz, amely az információkat a Philips Near Field Communications (NFC) technológiája segítségével továbbítja a palmtopra. A Verified by Visa alkalmazás a fizetést egyszerűvé és könnyűvé teszi, a dalokkal kapcsolatos jogokat pedig, a Visa Smart Secure Storage (VS3) segítségével lehet tárolni. Az RFID technológiával felszerelt üzletek képesek a kártya fizetési információinak fogadására, és a jogok VS3-on való tárolására. A dalok meghallgatásához a felhasználónak mindkét esetben elegendő a jogokat az NFC segítségével egyszerűen átvinni a Philips Streamium Internetrádióra, és máris meghallgathatja a dalt az Interneten. A többi bemutató a technológia jegyvásárlási és utazási célú alkalmazásait demonstrálja.

A Philips-szel és a Visa International-lel együttműködő vállalatok között megtaláljuk a világméretű szórakoztatóipari óriást, a Universal Music France-t. “A Universal Music France nagy örömére szolgál, hogy együtt dolgozhat a Philips-szel és a Visa-val, mivel mindkét vállalat osztja a tartalmak könnyű és biztonságos hozzáférésével kapcsolatos elveinket. Véleményünk szerint, a fizikai és digitális tartalmakat bármilyen környezetben bárki számára hozzáférhetővé kell tenni rugalmas fizetési feltételekkel. A Universal Music France E-Compil zenei portálja, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók változatos szolgáltatásokat vegyenek igénybe bármilyen módon és bármilyen eszköz segítségével, központi szerepet játszik a szórakoztatóipar jövőjével kapcsolatos elképzeléseinkben.” – mondta Pascal Nègre, az Universal Music France elnöke.

Az említett alkalmazások műszaki koncepciójának bemutatása után a Philips és a Visa International tovább dolgozik majd a piac igényeinek kiértékelésén, valamint olyan üzleti programok kialakításán, melyek tükrözik a technológia felhasználási lehetőségeit és a különböző globális piacokon ránk váró kihívásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés