Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP leszállította ezredik európai Superdome szerverét

Dotkom

A HP leszállította ezredik európai Superdome szerverét

A HP Integrity Superdome kiszolgáló új világrekordot állított fel a tranzakció-feldolgozás terén.

A HP újabb HP Superdome Unix szervert adott el az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió egyik vezető távközlési vállalatának, a T-Systemsnek. Ezzel a tranzakcióval elérte az ezret a 2000. december óta Európában leszállított Superdome kiszolgálók száma.

Az új Superdome szerver segítségével a T-Systems számára többé nem okoz nehézséget az SAP APO (Advanced Planner and Optimizer) rendszer által támasztott komoly követelmények kielégítése. A magas rendelkezésre állási szintű, 64 bites architektúrára épülő kiszolgáló 64 CPU-val és 256 gigabyte központi memóriával segíti a T-Systems működését – így a vállalat a jövőben az SAP APO rendszer valamennyi fejlesztési fázisát egyetlen szerverrel tudja támogatni. A bővítés nyomán a T-Systems bambergi számítástechnikai központjában működő SAP APO lesz majd a világ legnagyobb fejlesztési és optimalizációs alkalmazásainak egyike.

A HP szintén ma hozta nyilvánosságra Integrity Superdome szervere legújabb teljesítményteszt-eredményeit. A 64 darab Intel Itanium 2 6M (Madison) processzorral és 64 bites HP-UX 11i v2 operációs rendszerrel ellátott, HP StorageWorks Virtual Array 7110 és Oracle Database technológiát alkalmazó HP Integrity Superdome szerver rekordszintű, 824 164 tranzakció/per (tpmC) eredményt ért el a Transaction Processing Council TPC-C benchmark-tesztjén. E páratlan teljesítmény minden eddiginél magasabbra emeli a mércét az üzleti tranzakció-feldolgozás szegmensében, hiszen a fürtözött és a nem fürtözött rendszerek közül egyaránt az Integrity Superdome kiszolgálónak sikerült elsőként átlépnie a 800.000 tpmC jelentette álomhatárt.

Az informatikai kapacitásbővítés a jelenlegi és jövőbeni feladatok kezeléséhez szükséges infrastrukturális hátteret teremti meg a T Systemsnél. A HP Superdome Unix szerver zökkenőmentessé teszi a bambergi SAP APO rendszer működését. A T-Systems 20 fős bambergi csapata már 1996 óta használja sikeresen a legfejlettebb SAP-alkalmazásokat a különféle vállalati szükségletek kielégítésére.

A T-Systems és a HP – a jövő informatikai kihívásait szem előtt tartva – máris szorosan együttműködik az új HP Integrity szerver fejlesztésén. A HP valamennyi új HP Integrity Superdome kiszolgálójánál több oprendszeres szemléletet alkalmaz, így ezek a rendszerek már egyidejűleg, egymással párhuzamosan tudják futtatni a Linux, a Windows és a Unix alkalmazásokat. A három operációs rendszerre épülő szabványos technológiák révén a HP nagyobb rugalmassághoz és gyorsabb megtérüléshez (RoIT) tudja juttatni ügyfeleit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés