Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mad Hatter Projekt – e-mailen lehet regisztrálni a Sunnál

Dotkom

Mad Hatter Projekt – e-mailen lehet regisztrálni a Sunnál

A Sun Microsystems elindította a “Mad Hatter” kódnevű, biztonságos asztali szoftverkörnyezet programra történő előzetes regisztrációt.

Válaszul a Microsoft Windows operációs rendszer biztonsági rését kihasználó, az MSBlast Internet vírus által világszerte okozott károkra, a Sun Microsystems bejelentette, hogy elindította az előzetes regisztrációt arra az átfogó programjára, amely biztonságos és más rendszerekkel is kiválóan együttműködő alternatívát nyújt az elterjedt asztali számítógép-környezetekkel szemben.

A “Mad Hatter” projekt, a Sun nyílt szabványokra épülő számítógépes asztali-környezete a biztonsági problémákra és az azokkal kapcsolatban felmerülő költségekre ad választ azzal, hogy a biztonságot a rendszer tervezésének egyik központi elemének tekinti.

A Mad Hatter Projekt, amelyet formálisan szeptemberben, a SunNetwork konferencián fog a cég bejelenteni, költséghatékony alternatívát ígér a ma legelterjedtebb Windows-os környezetekkel szemben. Az integrált asztali szoftver-környezet alapvetően nyílt szabványokra épül és tartalmaz minden napjainkban elterjedt funkcionalitású alkalmazást, többek között a díjnyertes StarOffice irodai szoftvercsomagot, amely képes a Microsoft alapú file-formátumok kezelésére, a Sun Java technológiájának legújabb verzióját, a GNOME grafikus (ablak-rendszerű) környezetet, a Sun ONE levelező, naptár és instant messaging szoftvereket, összekapcsolható a már meglévő Microsoft Exchange és Lotus Notes rendszerekkel.

A Mad Hatter Projektre előzetesen a madhatter@sun.com e-mail címen lehet regisztrálni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés