Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung a világ leggyorsabban fejlődő márkája

Dotkom

A Samsung a világ leggyorsabban fejlődő márkája

A Samsung márka értéke több mint duplájára nőtt három év alatt, a világ vezető 100 cége között ez a legnagyobb növekedés. A vállalat márka értéke jelenleg 10,8 milliárd USA dollár, ami a 2002-es értékhez viszonyítva 31 százalékos növekedést jelent.

Az Interbrand, a világ vezető márkatanácsadója immár második alkalommal a Samsungot nevezte meg a világ leggyorsabban növekedő márkaneveként.

Mindössze három év alatt a Samsung név értéke több mint kétszeresére – a 2001. évi 5,2 milliárdról a jelenlegi 10,8 milliárdra – nőtt. A 100 legnagyobb világcéget értékelő évenkénti Interbrand felmérés szerint a Samsung jelenleg a világ 25. legnagyobb márkája. 2002-ben a 34., 2001-ben pedig a 42. helyen állt, azaz két év alatt 17 helyet lépett előre.

A Samsung márkanév értékének dinamikus emelkedéséhez elengedhetetlen volt, hogy a vállalat kiemelten foglalkozzon az integrált globális reklám és marketing tevékenységgel, amelynek hangsúlyos eleme a folyamatos partnerség az Olimpiai Játékokkal.

A Samsung új menedzsment filozófiájában fogalmazta meg vezető szerepének alaptételeit, melyet Lee elnök vezetett be 1993-ban a vállalat globális minőségügyi kezdeményezésének keretében. Ekkor jelentette ki, hogy a Samsung névnek a világszínvonalú termékekkel, alkalmazottakkal és folyamatokkal társult fogalommá kell válnia.

Azóta a Samsung több kategóriában is globális vezetővé lépett elő, vezető piaci pozíciót szerzett a félvezető memórialapkák gyártásában, a lapos kijelzős monitorok és színes televíziók gyártásában, valamint világszinten harmadik helyen áll a mobiltelefon-készülékek értékesítése területén. A Samsung elkötelezett a márkában rejlő tőke növelésében, melyet a szervezeti módszerekkel megvalósított marketingen keresztül, valamint a humán tőke, a termék és a működési területeket jelentő közösségek területén kifejtett befektetéseken keresztül kíván elérni. A vállalat célja, hogy a digitális konvergencia forradalmának globális vezetőjévé váljon, és legalább 50 termék esetében piacvezető pozíciót szerezzen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés