Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sulinet Expressz mintegy 2 millió magyar állampolgár számára előnyös

Dotkom

A Sulinet Expressz mintegy 2 millió magyar állampolgár számára előnyös

Az Oktatási Minisztérium üdvözli az IVSZ állásfoglalását.

A Sulinet Expressz program egyszerre teljesíti a piac és a társadalom elvárásait. – tolmácsolta az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) véleményét Kóka János, a szervezet elnöke. Hozzátette azt is: a Sulinet Expressz nem csak, hogy erősíti Magyarországon a PC-k piacát, de érdemben hozzájárul az információs társadalom fejlesztéséhez is, ami társadalmi érdek.

Az IVSZ becslése szerint Sulinet Expressz mintegy 100 ezerrel növeli majd a magyarországi – egyébként évente átlagosan 250 ezer darabos – újszámítógépek piacát.

“Az Oktatási Minisztérium teljes mértékben egyetért az Informatikai Vállalkozók Szövetségének sajtótájékoztatóján elhangzottakkal. Örülünk, hogy a Sulinetes termékek áráról folyó, egy hete tartó irracionális vitában megszólalt az egyik legilletékesebb szereplő: a legális kereskedelmet képviselő szakmai szervezet.” – tartalmazza az Oktatási Minisztérium közleménye.

A tárca szerint az általuk kezdeményezett program jó a kedvezményezett személyeknek (mintegy 2 millió magyar állampolgárnak), akik közül sokan eddig nem is gondolhattak volna hasonló beruházáson, illetve a legális tevékenységet folytató cégeknek, mert a legális piac növekedése folytán jogkövető magatartásuk anyagilag is kifizetődőbbé vált. És nem utolsó sorban előnyös a magyar államnak is, mely eddig évi sok tízmilliárdos bevételtől esett el a szürke- és feketegazdaság térnyerése miatt.

“Akinek a Sulinet Expressz program az elmúlt hét tapasztalatai szerint biztosan nem jó: a nem teljesen tiszta kereskedelmet folytató cégeknek, mert nem tudnak annyival olcsóbbak lenni, mint az adókedvezmény mértéke, az ellenzéki pártoknak, akiknek az ország érdekénél is fontosabb a pártpolitika, ezért minden kormányzati siker láttán személyeskedő támadásba lendülnek” – vág vissza a programot bírálóknak a minisztérium.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés