Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: informatikai innovációs központ a leixlipi létesítményben

Dotkom

Intel: informatikai innovációs központ a leixlipi létesítményben

Az Intel informatikai innovációs központot hoz létre, amely az élvonalbeli szoftverek és technológiák kutatás-fejlesztéséért globális szinten lesz felelős.

Charlie McCreevy ír pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Intel a Kildare megyében található leixlipi létesítményében informatikai innovációs központot hoz létre, az IDA Ireland támogatásával, a kutatási és fejlesztési lehetőségek kezdeményezés keretében. A központ az élvonalbeli, innovatív IT megoldások és technológia kutatásáért és fejlesztéséért (K&F) globális szinten lesz felelős. Az Intel összesen több mint 12 millió eurót fektet be a központ fejlesztésébe.

A központ együttműködik az Intel termék- és marketingcsoportjaival, valamint más iparági szereplőkkel a korszerű megoldások bevezetésének ösztönzésére. Az innovációs létesítmény bemutatóteremként is működik majd az Intel ügyfelei számára, egyúttal iparági rendezvények befogadó helyszíne is lesz.

Kezdetben 40 tapasztalt K&F mérnök dolgozik majd az informatika palotájában. A kutató létesítmény Írországban történő elhelyezésében fontos szerepet játszott az a szakmai profizmus, amelyről a Leixlipben jelenleg dolgozó szoftvermérnökök már eddig is tanúbizonyságot tettek. Az innovációs központ együttműködési kapcsolatokat alakít ki a kutatás és fejlesztés területén az írországi főiskolákkal és egyetemekkel – mint például a Trinity College, a University College és az MIT európai médialaboratóriuma Dublinban –, de együttműködésre törekszik Európa számos más egyetemvárosával és kutatóintézményével is.

Figyelmet fordítanak majd olyan szoftverekre és rendszerekre, amelyek a hálózaton belüli erőforrások összekapcsolását és megosztását segítik elő. Különös hangsúlyt fektetnek majd a mobil dolgozók számára szolgáló megoldások kifejlesztésére, a kéziszámítógépek és a hordozható/viselhető eszközök vonatkozásában. Az oktatási és e-learning technológiák kifejlesztése szintén a tevékenység főáramába tartozik majd.

Leixlipben jelenleg 3.200 Intel alkalmazott dolgozik, további 1.000 főt foglalkoztatnak tartós munkaviszonyban az Intel hosszútávra szerződött alvállalkozóinál. Több mint kilencven embert alkalmaznak az Intel Communications Europe-nál, a Clare megyei Shannonban, amely a kommunikációs termékcsoport írországi termékfejlesztő ága, tevékenysége pedig a hálózati hozzáférést biztosító eszközök számára fejlett szélessávú technológiák tervezése és fejlesztése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés